HABER: YÜKSEL BALCI


Ödemiş M Tipi Açık ve Kapalı Cezaevi ile Ödemiş Halk Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği  “Şehir ve İstanbul”  konulu cam boncuk, cam boyama sergisinde tutuklu ve mahkûmların eserleri sergilendi. Sergi, Ödemiş Yıldız Kent Arşivi Müzesi’nde açıldı.

Sergiye Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Belediye Başkan Vekili Halil Deveci, Başsavcı Celal Tekin, Adalet Komisyonu Başkanı Emirşah Baştuğ, Müftü Mustafa Bilgiç,  Ticaret Borsası Başkanı Latif Aka ve davetliler katıldılar.

Halk Eğitim Merkezi Mehter Takımının gösterilerinden sonra, cezaevi öğretmeni Bayram Ural sergiyle ilgili olarak şöyle konuştu:

“Cezaevimizle halk eğitim müdürlüğü ortaklaşa olarak bu sergiyi açtık. 29 Mayıs tarihine kadar açık kalacak olan sergimizde, tutuklu ve mahkûmlar tarafından yapılan 19 adet cam boyama,  cam boncuk ve el sanatları eserleri bulunmaktadır.  Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan ve AB Projesi olarak hayata geçirilen “ İnfaz sisteminin iyileştirilmesi ve model cezaevi uygulamalarının yaygınlaştırılması “projesine dahil 90 cezaevinden birisi olan Ödemiş M Tipi Kapalı Açık Cezaevi İnfaz Kurumumuzda, proje ile 3 ayrı mesleki eğitim atölyesi açılmıştır.  Bu atölyelerden biri olan cam seramik atölyesi kuruluşundan itibaren eğitim vermektedir. Bu ilk sergimizdir.

Daha sonra, halk eğitim mehter takımı gösterilerde bulundu. İstanbul’un Fethinin 562. Yıl dönümü anısına tertip edilen sergi, Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu,  Ödemiş Adalet Komisyonu Başkanı Emirşah Baştoğ ve kurs öğretmeni Sümeyra Büyük Balcı Yörük tarafından açılarak gezildi.

Konuklara Osmanlı şerbeti

Serginin ilginç yönü ise, bürokratlara ve davetlilere  “ Osmanlı Şerbetinin” ikram edilmesi oldu. Konuklar, kuru pasta ile birlikte Osmanlı şerbetini birkaç kez içtiler.  

Editör: Haber Merkezi