HABER TOLGA KIZGIN

Ödemiş’te krize neden olan altın madenine karşı direnen Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ÇED toplantısının yapılacağı köyü pirelerin basması sebebiyle karantinaya alma kararı aldı.

Badem, daha önce de ÇED toplantısı öncesinde iş makineleri ile kazı yapmıştı. Küçük Menderes Havzası’nın en önemli ilçeleri arasında yer alan Ödemiş’te kurulması planlanan altın-gümüş madeni nedeniyle yaşanan kriz sürüyor. Abdullah Şentürk’ün Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü’nden aldığı izinle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yaptığı başvuru kabul edilmişti. Ödemiş’in doğal güzellikleri ile bilinen Gölcük Yaylası’nın eteklerinde açılacak maden için yapılacak ÇED toplantısına karşı Belediye Başkanı AK Partili Mahmut Badem’den yine direnç geldi.

Belediyeye ait sosyal tesisleri vermeyen, köy meydanında iş makineleri ile kazı yapan Badem bu kez dördüncü ÇED toplantısı için bakanlıktan izin alan şirketin halka kendisini anlatacağı Dolaylar Köyü’nü karantinaya aldı. Altın-gümüş madeni projesine karşı yöre halkı ve çevrecilerle birlikte direnen Badem bu kez köyün ÇED toplantısının yapılacağı yerin tamamen ilaçlanacağını açıkladı.

 

Editör: Haber Merkezi