İzmir Emniyet Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Tire Emniyet Müdürlüğü ile koordineli şekilde gerçekleştirilen “Mutlu Look” adlı çalışma, liseli gençlere anlatıldı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Büro Amirliği’nin Tire Emniyet Müdürlüğü Toplum destekli Polis Büro amirliği ile işbirliği içinde Tire’de gerçekleştirdiği, liseli gençlere yönelik “Mutlu Look” isimli 2 günlük eğitim çalışmasının ilk programı dün yapıldı.

Gençlerin, mutluluk arayışı içindeyken birçok olumsuz mecraya sürüklenmesini engellemek, onların hayata, olaylara ve kişilere nasıl bakmaları gerektiğini anlatan geleceğimiz olan gençleri için önemi olan uygulamanın ikinci gün programı ise bugün gerçekleşecek.

TOPLAM 1428 GENCE SUNUM YAPILACAK

Tire Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Birimi tarafından yapılan organizasyon çerçevesinde eğitim semineri çalışmasının ilk gününde; ŞAİK, Endüstri Meslek, ÖMA Sosyal Bilimler ve Sağlık Meslek liselerinden 9. Sınıf öğrencisi olan 653 kişiye ulaşılarak sunum yapıldı. Gün boyu devam eden sunumlar, bugün de gün boyu yapılacak. Bugünkü programa katılacak okullar ise; İmam Hatip, Kutsan Anadolu, BAÇ Fen, Gökçen, Kız Meslek ve Ticaret Meslek liseleri olacak. Bugünkü programları takip edecek olan 9. sınıf öğrencilerin toplam sayısı ise 775 olacak.

TİRE’DEKİ YÜZLERCE 9. SINIF ÖĞRENCİSİNE ULAŞILACAK

Konunun uzmanları tarafından yapılan sunumlarla gençlere ulaşılan bu proje çalışmasının amacı; Gençlerimize karar vermeden önce seçim yapabilme kabiliyeti kazandırabilmeyi, vizyon sahibi bireyler olarak gelecek hedefi oluşturabilmeyi, ülke sevgisini artırarak aidiyet bilincini geliştirmeyi, suç örgütlerinin propaganda ve eleman temin etme faaliyetlerinin etkisiz hale getirerek suçtan uzak kalmalarını sağlamak şeklinde özetlenmekte.

 Haber: Dilek Ayvalı

 

Editör: Haber Merkezi