Haber: GAMZE ONAN

Ödemiş Kuvvetli Mahallesi sakinleri mahalleye 10 gündür çöpçünün gelmemesinden şikâyetçi. Düzenli olarak mahalleye gelen çöpçünün, mahalleden alındığı ve mahalleye düzenli olarak çöpçü gelmediği belirtildi.

Konuyla ilgili belediye başkanının bir bilgisinin olmadığını düşündüğünü belirten Mahalle Muhtarı Şenol Kiremit, “Mahallemize aşağı yukarı 10 gündür çöpçü gelmiyor. Mahallemizde güzel çalışan bir çöpçümüz vardı. Fakat bu kişi mahallemizden aldı. Belki Belediye Başkanımız Mahmut Badem’in bu durumdan haberi yoktur. Yoğun çalışma temposu içerisinde olduğu için bu sıkıntıların müdürlerden kaynaklandığını düşünüyorum. Mahallede gerçek anlamda bir sıkıntı var ve vatandaşlar arasında fazlaca konuşulmaya başlandı. Bunu dile getirmemize rağmen bir çözüm olmadı. Şikâyet edilen noktaların bir an önce çözüme kavuşturulmasını istiyorum.”

Bengisu Mahallesi’nden geldiler

Ya bu sorunu çöz ya da mahalleye adım atma dediğini belirten Kiremit, “Geçtiğimiz günlerde birkaç tane bayan muhtarlığa geldiler hepsini buyur ettim. Bengisu Mahallesi’nde ikamet ettiklerini belirten bayanlar mahalledeki derenin üzerini nasıl kapattırdığımı sordular. Bende onlara zamanın belediye başkanına “ya bu sorunu çöz ya da bu mahalleye adımını atma” dedim ve ardından sorunun çözüldüğünü ilettim. Onlarda mahallelerinde balkonlarda sineklerden dolayı oturamadıklarını belirttiler. Bizim buralarda hayvancılık ve çiçekçilik ile uğraşıldığı için su birikintileri oluşuyor bu birikintilerde sinekleri ortaya çıkıyor.”

İlaçlama yapılmıyor

Konuyla ilgili vatandaşlardan şikâyet aldığını belirten Şenol Kiremit, “Geçtiğimiz yıllarda neredeyse her gün ilaçlama yapılırken şimdilerde ayda bir kez anca ilaçlama yapılıyor. Mahallemizdeki vatandaşlar geçimlerini çoğunlukla hayvancılık ile sağladıkları için ilaçlama yapılması gerekiyor. Bu konuda vatandaşlarımızdan şikâyet alıyorum.”

Parklar ışıksız

Yaz günlerinde vatandaşların ailecek çıkıp parklarda oturamadıklarını belirten Muhtar Şenol Kiremit, “Mahallemizdeki parklarda aydınlatma sorunu var. Parkın içine bakan elektrik lambaları yanmıyor. Kabloları TEDAŞ tarafından kesildi. Vatandaşlarımız geçen senelerde ailecek çıkara parklarda zaman geçirirlerdi fakat şuan parklarda akşamları gençler takılıyorlar. Eğer aydınlatma tekrar sağlanırsa vatandaşlarımız rahat rahat tekrar parka çıkma fırsatı bulacaklar.”

Mahalle sakinleri çöp sorununun çözülmesini istiyor

Mahalleden alınan çöpçülerini geri istediklerini belirten Kuvvetli Mahallesi sakini Mehmet Çimenci, “Mahallemizin çöpçüsü yok. Bir tane arkadaşımız vardı çok güzel çalışıyordu fakat mahallemizden alındı. Biz eski çöpçümüzü geri istiyoruz. Mahalle mahalle olalı mamur bir çöpçü görmüştü onu da almışlar. Mahallemizin sokakları çöp içerisinde, her yer kokmaya başladı. Lütfen bizim eski çöpçümüzü geri verin. Biz bunu istiyoruz.”

Mahalle sakinlerinden erkek berberliği yapan İlhan Cansev, “Kuvvetli Mahallesi sakinleri olarak bu durumdan şikayetçiyiz. Mahallemizde her yer çöplük içerisinde. Ayrıca parklarımızda ışıklar yanmıyor. Mahallemizde caminin önüne havuz yapıldı fakat içi bomboş duruyor. Bu havuz ya yıkılsın yada içine su koyulsun. “

Ödemiş’in en pis mahallesinin Kuvvetli Mahallesi olduğunu belirten mahalle sakinlerinden Fatih Kalıç,  “Mahallemiz bakımsız durumda. Ödemiş’in en pis mahallesi burası ve en yakın zamanda bakılması gerekiyor. Yolda yürürken sürekli bir pislik yığını ile karşılaşıyoruz. Belediyemizden mahallemiz için bir şeyler yapmasını rica ediyoruz.”

 

Editör: Haber Merkezi