Tören Atatürk Anıtına Ödemiş Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem’in çelenk sunmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Törene Ödemiş kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu , Ödemiş Garnizon Komutanı Per. Astsb. Kd. Üstçvş. Mehmet Uçar ,Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Cumhuriyet Başsavcısı Tuğan Sarıca, Ödemiş Emniyet Müdürü Fatih  Kiremitçi ,İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gengörü , siyasi parti temsilcileri, ,gaziler, daire müdürleri,öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldılar.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Ödemiş Garnizon Komutanı Astsb. Üçvş. Mehmet Uçar yaptı. 

Tören Ödemiş Zungurlu Mezarlığında bulunan şehitlik ziyaretiyle devam etti. Ödemiş Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem şehitliğe çelenk koydular. Bir manga asker tarafından üç pare saygı atışı yapıldı. Daha sonra protokol şehitliği ziyaret etti.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi törenleri Ödemiş Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen programla devam etti. Ayhan Kökmen Fen Lisesi tarafından hazırlanan programda  konuşan Tarih Öğretmeni Emin Beydağ  “ Biz burada Çanakkale kahramanlarının destanını anman için toplandık. Tarih boyunca hiçbir millete nasip olamayan büyük bir mücadelenin örneğidir Çanakkale. Bedrin Aslanlarının kükrediği ateşten bir imtihandır Çanakkale, Kınalı kuzuları gül bahçesine girercesine koştuğu yerdir Çanakkale. Bu savaşın iki amacı vardı Rusya‘yı yardım götürerek İstanbul’u işgal edip Osmanlıyı bu savaşın içine çekmek, çünkü İstanbul alınırsa, Osmanlı tarihe karışacak Türkler bu topraklardan atılacaktı. Çanakkale savaşı başladığında düşmanlarda en modern silahlar 500-600 top  vardı Mehmetçikte ise 70 top vardı. Denizden top atışlarıyla başaramayan düşmen devletleri karaya asker çıkararak başarmak istediler. Bu kez de, Mehmetçiğin süngüsüyle karşılaşarak bozguna uğradılar” dedi.

Ayhan Kökmen Fen Lisesi öğrencilerinden oluşan okul korosu ve halk oyunları ekibi tarafından hazırlanan mini konser ve zeybek oyunları  ilgiyle izlendi.

Program 18 Mart Çanakkale haftası etkinlikleri kapsamında ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından düzenlenen şiir kompozisyon resim dallında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Editör: Haber Merkezi