HABER: FUAT İNCİ

Kentin ekonomi, kültür ve sosyal alanda gelişimi için projeler ve hizmetler sunan Ödemiş Belediyesi, turizmin canlandırılmasına yönelik etkinlikler yapmaya özen gösteriyor. İlçenin kurtuluşunun 93. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında bu yıl ilk kez Balık Tutma yarışması düzenlenecek.

Doğa harikası olan Gölcük Gölü’nde 5-6 Eylül tarihlerinde iki gün boyunca yapılacak yarışmada sadece sazan ve yayın balığı avlanacak. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personelinin gözlemci olarak görev alacağı yarışmanın müracaatları 3-4 Eylül tarihlerinde belediye hizmet binasındaki Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü yapılacak. Ayrıca 5 Eylül Cumartesi günü saat 11.00’e kadar yarışma alanında da başvurular kabul edilecektir.

Yarışma 2 kategoride düzenlenecek

5 Eylül 2015 Cumartesi günü saat 12.00-20.00 arası, 6 Eylül Pazar günü saat 09.00-17.00 arası düzenlenecek yarışma iki kategoride gerçekleşecek. 1. Kategoride en büyük balığı tutmak için yarışılacak. Bu kategoride değerlendirmeye alınacak balıkların ağırlıkları tek bir balık özelinden en yüksek ağırlık dikkate alınarak belirlenecek. Aynı ağırlıkta balık tutulması halinde boy ölçümlemesi yapılarak birinci belirlenecek. 1. Kategorideki yarışmada sadece birincilik ödülü verilecek.

2. Kategoride ise yarışmacılar en çok balık tutmak için yarışacak. Tutulan balıkların toplam ağırlıkları dereceleri belirleyecek. Eşit ağırlık çıkması durumunda balıkların sayısına göre değerlendirme yapılarak derecelendirme yapılacak. Bu kategoride ilk üçe ödül verilecek. 1. kategoride değerlendirilen balıklar aynı zamanda 2. kategoride de değerlendirilecektir.

Sürpriz ödüller sizi bekliyor

6 Eylül Pazar günü yarışmasının tamamlanmasıyla değerlendirme yapılacak. Balık Tutma Yarışması'nda düzenlenen iki kategoride dereceye giren toplam dört yarışmacıya ödüller verilecek. Sürpriz hediyelerin bulunduğu yarışmada Ödemiş Belediyesi adına plaket ve katılım belgesi verilecek.

Editör: Haber Merkezi