ÖZEL HABER:ŞERİF TUNUS/OĞUZ AKTÜRK
Küçükbaş kurbanlıklar 800 TL ile bin 500 lira arasında, büyükbaşlarda ise 15-20 bin TL fiyat aralığında değişim gösteriyor.

Ödemiş Ovakent’te ailesiyle birlikte küçükbaş hayvan üreticiliği yapan Okan Katkıcı, fiyatların bu kadar yüksek olmasında en büyük nedenin yem fiyatları olduğuna vurgu yaptı.
Yem fiyatları yükseldi, kurban fiyatları arttı
Yem fiyatlarının yüksek olduğunu ifade eden Katkıcı, “Yem girdi fiyatları çok yüksek bundan dolayı eskisi gibi üretim yapan üretici kalmıyor. Günden güne üretici azalıyor bu yüzden kurban almak isteyen tüketicilere fiyatı artmış şekilde yansıyor. Bu durumun önüne geçmek için Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ithal et ithal hayvan politikasını uygulama kararı aldı. Kurban’da vatandaşların uygun fiyata kurbanlık alabilmesi için gerçekleştirilen bu politikanın bir kötü yanı ithalat kartlarını öne sürüyor, bize kalırsa bu konuda yapılacak en doğru politika küçükbaş hayvan üreticiliği teşvikinin gerçekleşmesi” dedi.
Bakanlık küçükbaş hayvan üreticilerini teşvik etmeli   
Küçükbaş koyun ve keçi üreticileri olarak eskisi kadar üretici kalmaması konusunda düşüncelerini dile getiren Okan Katkıcı, “ Türkiye’de izleyecek en büyük politika küçükbaş koyun ve keçi üreticiliğini teşvik edilmesi ve artırılması doğrultusu olmalı. Türkiye’deki kırmızı etin önüne geçilebilmesi için halk elinde ıslah projesi kapsamında devlet insanlarına vatandaşlarına ve üreticilere küçükbaş üretmeleri konusunda teşvik etmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.
En büyük sorun üretici azlığı
Yem fiyatlarının yükselmesiyle eskisi kadar kurbanlık üreticisinin ve kurbanlıkların kalmadığını kaydeden  Katkıcı, “ Kırmızı etin yüksek olmasının temel nedeni Türkiye’de eskisi kadar hayvan bulunmaması, hayvan üreticilerinin az olması ve yem girdi fiyatlarının aşırı yüksek olması , yem fiyatlarının azalması ve küçükbaş hayvan üreticiliği artışı durumunda kırmızı ete olan ilginin azalacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu. 
Geçen seneye göre fiyatlar arttı
Geçen seneki Kurban Bayramı’na nazaran bu sene fiyatların belirtilen nedenlerden dolayı yüksek olacağını kaydeden Okan Katkıcı, “ Geçen seneye göre bu sene yem fiyatları ve üretici azlığından dolayı fiyatlar yüksek. Hem küçükbaş hem de büyükbaşta artış var, burada vatandaşlara ek bilgi olarak, yem fiyatlarının çok yüksek olması üreticinin hayvanını pazara çıkardığında, tüketici tarafından çok yüksek olarak algılanıyor. Üretici bu durumda yüksek fiyat vermiş olmuyor, yani üretici mera alanında yaşadığı sıkıntıyı yem alarak kapatmaya çalışıyor, yem fiyatları da yüksek olunca haliyle kurban fiyatları da buna bağlı olarak artış gösteriyor. Türkiye’de mera sorunu olmasa üretici fazla olsa, yem fiyatları daha ucuz olacak, buna bağlı olarak kurban fiyatları da daha uygun olacak. Bizim buradaki amacımız üretime katkı sağlamak. Bunu yaparken de vatandaşlarımıza kaliteli lezzetli ve sağlıklı bir ürün edebilmenin felsefesini uyguluyoruz” dedi.
Ödemiş keçi koyun platformu oluşturduk
Üretici kaybı oluşmaması, vatandaşlara doğru bilgi vermek ve üretim hakkında daha geniş kapsamlı bilgi sahibi olabilmeleri için sosyal medya ‘da Keçi Koyun Platformu oluşturduklarını belirten Okan Katkıcı, “ Bu platformu oluşturmamızın amacı, üretici kaybının önüne geçmek. Birlik ve beraberliği sağlamak, vatandaşlarımıza kurban da alacak oldukları kurbanlıklar hakkında bilgi vermek, onları bilinçlendirmek ve üreticilerin sorunlarını rahatlıkla dile getirebilmesi için sosyal medya adreslerinde böyle bir platform oluşturduk” diyerek sözlerini noktaladı. 

Editör: Haber Merkezi