HABER: DİLEK AYVALI


Tireli balıkçılar Kurban Bayramı sonrası balık tezgâhlarında bayram havası yaşatıyor.

Başta fosfor olmak üzere, iyot, demir ve kalsiyum gibi madensel tuzlar ve A, D ve B on iki vitaminleri bulunan muhteşem gıda balık, bedene güç ve enerji verir, zihin yorgunluğunu giderir. Yapısındaki demir sayesinde kan yapan balıktaki kalsiyum kemiklerin büyümesini sağlar ve özellikle çocukluk çağlarında gelişmeyi kolaylaştırır.

Balıkta bol miktarda fosfor bulunur. Fosfor kadın cildini güzelleştirir. Fosforla beslenen kadın aşk elektriği yayar. Bilimsel incelemelere göre, kadının bedeninde erkeği çeken büyüleyen bir aşk ışığı yayılır. Pervane ateşin yöresinde nasıl dönerse erkek de bu ışığın cazibesine kapılır.


İşte bu mucizevi gıdanın haftada en az 2 kez tüketilmesi gerektiğini de ısrarla söylüyor uzmanlar. Peki, Tire Balık Pazarında hangi balık hangi fiyattan satılıyor. Hamsinin kilosu 10 lira, sardalye kilosu 7 liradan satılan ve pazarın favorisi iki balık çeşidi. Palamutun tanesi 10 liradan satılırken, Çipuranın kilosu 20 Lira, Tekir barbunun kilosu 20 Lira, Levreğin kilosu 25 Lira, Tavuk balığının kilosu 20 lira ve İstavrit de kilosu 10 liradan satılıyor.
Editör: Haber Merkezi