Türk Kızılay’ı Ödemiş Şubesi Başkanı Rıfat Boyacıoğlu, “Kurban Vekâletinizle Tüm Yıl Bayram” sloganı ile yeni bir kampanya başlattıklarını söyledi.
Boyacıoğlu, “Türk Kızılay’ının artık geleneksel hale gelen Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası 2015 yılında da devam ediyor. Ülkemizdeki ve dünyanın dört köşesindeki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Türk Kızılay’ı, kurban etlerini de binlerce mazlumun sofrasına ulaştıracak. Uygulanacak model sayesinde ihtiyaç sahipleri sadece Kurban döneminde değil yıl boyu ete kavuşacak.
Türk Kızılay’ının “Kurban’da Kızılay Modeli” sayesinde hayırseverler Kurban ibadetlerini, amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirebilecek. Bu çağdaş model sayesinde özenle seçilen kurbanlıklar,  Et ve Süt Kurumunun modern kombinalarında vekâlet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı’nın ilk üç günü kesilecek. İslami şartların tamamına uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlere din görevlileri, veterinerler ve noter de eşlik edecek. Kurban etlerinden elde edilecek kavurma, konserve haline getirilerek 800 gr’lık teneke kutulara konulacak. Kavurma konserveleri Türk Kızılay’ının 682 şubesi aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Türk Kızılay’ı Ödemiş Şubesi de Genel Merkez tarafından gönderilen kavurma konservelerini, kendi bölgesinde tespit ettiği ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. Geçtiğimiz Kurban Kampanyasından Şubemize gönderilen 480 adet konserve kavurma da şubemiz yönetim kurulu üyelerince ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırılmıştı. Türk Kızılay’ına yurt dışına gönderilmek üzere kurban vekâleti verebilir, sınırların ötesinde bayramı bekleyen ihtiyaç sahiplerinin de yüzünü güldürebilirsiniz. Kampanyamız da vatandaşlarımız yurt içinde Et ve Süt Kurumu Kombinalarında Kurban kesimlerini yaptırabilecekleri gibi, yurt dışında da Bosna Hersek, Bulgaristan, Makedonya, Kosova, Karadağ, Bangladeş, Pakistan, Kırgızistan, Filistin, Irak, Etiyopya, Somali, Senegal, Nijer, Moritanya, Çad ve Orta Afrika’da kurban kesim vecibelerini yerine getirerek oralardaki sofralarda tüm yıl bayram bereketini yaşatabilirsiniz. Yurt içi kesimlerden elde edilen etlerin tamamı, önceki yıllarda olduğu gibi konserve yapılarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza şubelerimiz aracılığıyla dağıtılacaktır. Yurt dışında ise kesim ve dağıtımlar Kızılay ekiplerince yapılacaktır.”2015 kurban vekâlet bedeli ise yurt içi: 690,00 TL, yurt dışı ise 435,00 TL olarak belirlendi.Kurban Döneminin ardından Türk Kızılay’ı, her vekâlet sahibine bir teşekkür belgesi ile birlikte bir kutu kavurma konservesi ve süreci anlatan bir DVD gönderecek. Kurban ibadetlerinin gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasının huzurunu yaşamak isteyen hayırseverler;Bankalardaki Kızılay Bağış Hesaplarını,Türk Kızılay’ı Şubelerini, PTT şubelerindeki Kızılay Posta Çeki Hesabını, 168 ücretsiz çağrı merkezini ve www.kizilay.org.tr internet adresimizi kullanarak vekâletlerini verebileceklerdir.

Editör: Haber Merkezi