ÖZEL HABER:EGEMEN SÜLEYMAN TURGUT/ OĞUZ AKTÜRK
Ödemiş’te terzi esnaflarının en eskisi olan ve bu mesleği 47 yıldır severek yaptığını anlatan Metin Erdiş, küçük yaşlardan beri bu mesleği yaptığını, 1970’den beri de kendi dükkanını işlettiğini aktardı.  Eski ismiyle Adagüme, yeni ismiyle Konaklı köyünde dünyaya gelen Erdiş 1960 yılında öğrenmeye başladığı mesleğinde eski rağbeti arıyor.
Günümüzde terziliği icra edenlerin azaldığını ifade eden Erdiş, “ Eskisi gibi çırak bulunmuyor, ben çalışmayı seviyorum. Evde boş oturmak beni huzursuz ediyor bu mesleğe olan aşkımdan hala devam ediyorum, amacım para kazanmak değil, evimde harcayacağım zamanı burada işlenerek geçiriyorum. Eşimiz dostumuz hala sağ olsunlar ziyaret ederler” dedi.
Yeni eğitim sisteminden çırak yetişmiyor
Meslek hayatına 47 yılını veren Erdiş, terzilik mesleğinde yaşanan sıkıntının en büyük kaynağının çırak yetişmeme konusu olduğunu belirten Metin Erdiş, “ İşlerimiz eskisi gibi değil, çok önceden bu işi el zanaatı olarak görürlerdi. Mesleği öğrenmek isteyenler gelirdi fakat şimdilerde yeni eğitim sistemine geçilmesinden kimse çocuklarını bu mesleğe kazandırmıyor, haliyle bu meslekte unutulmaya yüz tutuyor” sözlerine yer verdi.



Editör: Haber Merkezi