Torbalı siyasetinin son 10 yılına damga vuran isimlerinden olan Ak Parti Eski İzmir İl Teşkilat Başkanı M. Atilla Kaya’nın 1 Kasım’da yapılacak genel seçimlerde 2. sırada yer alması teşkilat içerisinde büyük bir sevinç yarattı.

7 Haziran genel seçiminde 8. sırada yazılan, seçilemeyecek bir sırada olmasına rağmen canla başla çalışan Kaya, AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresi’nde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), listesinde 75 kişinin arasında yer aldı.  Torbalı’da bir ilki başaran M. Atilla Kaya’nın yeni konumunun 1 Kasım’da yapılacak genel seçimde milletvekili sıralamasında etkili olmasına da kesin gözüyle bakılıyordu. İzmir’de etkili olan isimlerden Binali Yıldırım’ın da büyük destek verdiği bilinen M. Atilla Kaya İzmir 1. Bölge 2. sıradan Milletvekili Adayı olarak gösterildi. M. Atilla Kaya’nın konumu özellikle Torbalı ilçesi ve Teşkilatlarda büyük mutluluk yaşattı.

Küçük Menderes Havzası ile de yakından ilgilenen M. Atilla Kaya, Ödemiş, Tire, Bayındır, Kiraz ve Beydağ ilçelerinin teşkilatları ve vatandaşlarla etkileşim konusunda önde gelen isimlerden biri olarak lanse ediliyor. Genç ve dinamik bir yapıya sahip olan Kaya’nın Küçük Menderes Havzası’nın sorunları ve çözüm yolları ile yakından ilgileneceği belirtiliyor.

Son yıllarda Torbalı siyasetinde etkili olan M. Atilla Kaya’nın yükselişe İzmir siyasetinde görev almasıyla başladı. AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nda uzun yıllar boyunca çeşitli kademelerde görev alan, 2004 ve 2009 yerel seçimlerinde AK Parti Torbalı Belediye Başkan adayı olan, AK Parti Torbalı İlçe Başkanlığı, AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcılığı ve Dış İlişkiler Başkanlığı, AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcılığı ve Teşkilat Başkanlığı görevlerini yürüten Mahmut Atilla Kaya, son yerel seçimlerde AK Parti İzmir İl Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı olarak seçim kampanyasının başında yer alan isim olmuştu. Yerel seçimlerden sonra Bülent Delican’ın oluşturduğu yeni il yönetiminde görev almayan Kaya, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan genel seçimde 8. Sırada milletvekili adayı gösterilmişti. 

MKYK ÜYELİĞİ ŞANSINI ARTTIRDI
Atilla Kaya’nın şansının haftasonu yapılan 5. Olağan Büyük Kongre’de Merkez Karar Yürütme Kurulu’na yedek üye olarak girmesiyle daha da arttığı ifade edildi. İzmir siyasetinde özellikle teşkilatlara hakimliği ile ön plana çıkan Atilla Kaya’nın şansını arttıran bir diğer faktör de İl genelinde son bir yıl içinde yapılan iki temayülde de ön sıralarda çıkması oldu. 7 Haziran seçimi öncesi yapılan temayülde birinci çıkan Atilla Kaya son olarak geçtiğimiz hafta belediye başkanları ve ilçe başkanlarına yönelik temayülde de birçok kişiyi geride bırakmıştı.

Bu zamana kadar kendisine verilen her görevi yerine getirmeye çalıştığını belirten Kaya, “Partimiz bu dönemde hizmet etmem için 1. Bölge 2.sıradan aday gösterdi. Bu kutsal görev ile bana yaşadığımız topraklara hizmet etme fırsatı sunmuştur. Partimizin başarılı olması ve bölgemize hizmet noktasında üst seviyelere taşımak için Kasım’da tüm vatandaşlarımızı Ak Parti’ye gönülden destek vermelerini istiyorum” dedi.

Mahmut Atilla Kaya kimdir?

2 Temmuz 1973 tarihinde İzmir’in Torbalı ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Torbalı’da tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Üniversiteyi bitirdikten sonra memleketi Torbalı’ya dönerek serbest avukatlık yapmaya başladı.

Yaşamı boyunca sosyal hayatın ve siyasi faaliyetlerin merkezinde olan Mahmut Atilla Kaya, üniversite yıllarında Türk Demokrasi Vakfı bünyesinde etkin bir çalışma yürüttü. AK Parti’nin kurulmasıyla birlikte siyasete adım atan Kaya, 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde memleketi Torbalı’da AK Parti Belediye Başkan adayı oldu. Çok az bir farkla seçimleri kaybeden Kaya, seçimin hemen akabinde yapılan AK Parti Torbalı İlçe Kongresi’nde İlçe Başkanı seçildi. İlçe Başkanlığı döneminde AK Parti Torbalı İlçe Teşkilatı’nın üye sayısını 5.000’den 15.000’e çıkaran Kaya, 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde tekrardan AK Parti Torbalı Belediye Başkan adayı oldu. AK Parti’nin yerel seçimlerdeki oyunu 2004’e göre yüzde 70 oranında artırmasına rağmen seçimi kazanamayan Kaya, seçimden sonra AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak siyasete devam etti.

AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu’nda görev yaptığı dönemde İl Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanlığı, İl Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanlığı görevlerinde bulunan Mahmut Atilla Kaya, 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde AK Parti İzmir İl Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı olarak seçim kampanya sürecini koordine etti.

Siyasi çalışmalarının dışında spor kulübü yöneticiliği de yapan Kaya, bir dönem Kulüp Başkanlığı görevinde bulunduğu Torbalıspor’u amatör ligden profesyonel lige çıkarttı. Diş Hekimi Pınar Çağlar Kaya ile evli olan Kaya’nın, Beyza isminde bir kız çocuğu bulunuyor.




Editör: Haber Merkezi