Tolga KIZGIN/YERELGÜÇ:

Lisans bölümleri tanıtıldı

Ege Üniversitesi tarafından önümüzdeki yıl Ödemiş’te açılacak olan 4 er yıllık 2 yüksekokulun Lisans bölümünün tanıtımı, bir panelle Ödemişlilere tanıtıldı. Ödemiş Sağlık Yüksek Okulu Konferans Salonu’nda yapılan panele Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Ödemiş Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Aynur Türeyen, Kaymakam Celil Ateşoğlu, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Ödemiş Cumhuriyet Baş Savcısı Celal Tekin, Emniyet Müdürü Ramazan Çankaya, daire müdürleri katılırken, panele konuşmacı olarak Paramedik Bölümünden Prof. Dr. Agah Çertuğ, Yrd. Dr. Ali Ekşi, çocuk gelişim bölümünden Doç Dr. Hatice Balyılmaz, muhtarlar, okul müdürleri sağlık meslek okulu öğrencileri ve okulun öğretim görevlileri katıldılar.

Çocuk gelişimi 50 öğrenci ile başlayacak

Okul Müdürü Prof. Dr. Aynur Türeyen yaptığı konuşmada, Ege Üniversite Rektörü Candeğer Yılmaz, Ege Üniversite Senatosunun çalışmaları ve Belediye Başkanı Mahmut Badem’in de bu konuyu ısrarla dile getirmesi sonucu,  Ödemiş’te Ege Üniversitesi’ne bağlı çocuk gelişimi ve paramedik bölümleri önümüzdeki yıldan itibaren, hizmete girecektir. Çocuk Gelişimi Bölümü’ne önümüzde ki yıl 50 öğrenci alınacaktır. YÖK’ten geçen Çocuk Gelişimi Bölümünden sonra yakın bir zamanda, Paramedik bölümünün de YÖK’ten geçmesi beklenmektedir. Bu konuda yardımları dokunan tüm herkese teşekkürlerimi sunuyorum. 20 yıldır Ödemiş’te hizmet veren, Sağlık Yüksekokulu’nun, İzmir’de Ege Üniversitesinde Hemşirelik Fakültesi’nin açılması nedeniyle 4. Sınıfta bulunan 12 öğrenci İzmir Hemşirelik Fakültesine nakledilmişlerdir.”

Küçük Menderes Üniversitesi’ne doğru

Ödemiş’in AK Partili Belediye Başkanı Mahmut Badem, “1990’lı yılların ortalarında, Ege Üniversitesi ile bu binada başlayan, aşağıdaki ziraat fidanlığı diye anılan Tarım Bakanlığı’na bağlı alanın tahsisi ile gelişen yolda, bugün gerçekten Ege Üniversitesi Ödemiş’te ve İzmir’in çoğu ilçesinde hep var oldu. Ege Üniversitesi, 1955 yılında kurulmuş, 60 yıllık geçmişi ile tam duruşunu, ispat etmiş birkaç üniversite arasındadır. Rektörümüzün çok ciddi katlılarıyla, Ödemiş’in öğrencilerle buluşacağı bir dönemdeyiz. Kendi bünyesinden 3-5 tane üniversite çıkarmış Ege Üniversitesi, bugün Küçük Mendereste ’de belki yarınların üniversitesi olacak, Küçük Menderes Üniversitesi’nin, temelleri ile ilgili bir çalışmanın başlangıcı olsun diyorum.”

Ödemiş’te üniversite değerli

“Tire ve Bayındır ile burada oluşturulacak üniversitenin, başlangıcı olmasını diliyorum. İnsanların kentte, sokakta gördüğü gençlerle fikir alışverişinde bulunmasını 10 yıldır söylüyorum. Üniversiteyi bir gelir kapısı, öğrencinin burada bulunması ile oluşabilecek ekonomik potansiyel olarak asla görmedim. Ama, kentin potansiyel yapısını değiştirecek üniversiteyi burada görmek çok önemli. Sayın Rektörümüz Candeğer Yılmaz’a çok teşekkür ediyorum.”

 

Yeni Devlet Hastanesi Avantaj

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, “Biz çok uzun zamandan beri Ödemiş’teyiz. İstediğimiz şey, eğitim kenti bir bölge yaratmak. Şuanda 70 bini geçen aile nüfusuna sahibiz. İşte bizim eğitime verdiğimiz önem, çağdaş ilkelerle kurulmuş olmamız ve Türkiye Cumhuriyeti yükseköğretim tarihinin 4. sırada kurulmuş bir üniversite olmasının sorumluluklarıyla ürettiğimizi paylaşma mirasına sahibiz. 20 yıl önce başlatılan eğitim kurumunun, daha gelişmiş, nitelikli, daha çok ihtiyaca cevap verebilir şekilde değerlendirdik. Yeni bölümler açılma konusunu defalarca senatomuzla konuşmuştuk. Önemli şansımız vardı. Ödemiş’te bir devlet hastanesinin yapılması büyük şans. Çocuk gelişimini önceliklendirdik. Bunun gerekli olduğunu düşünüyoruz. Çünkü Türkiye’nin geleceği, çocukların iyi gelişmesi ile doğru eğitim alması ve yetiştirilmesi ile ilgili. Şuanda, burada eskiden 4 yıllık bir okul vardı. Bu sene öğrenci almaya başlayacağız. Bir çocuk gelişimi uygulama alanları yaratmak adına başkandan ve müdürden ricada bulundum. Hem kentin bilinci, algı, bilgi ve beklenti olarak öğrencilerimiz içinde hazır olması amacıyla, böyle bir çalışmanın içerisindeyiz. 3-4 yıldan beri benim masamda duran bir dosya vardı. Paramedik bölümünün açılması ile ilgili bir hayal kurduk. Önemli bir hayaldi. Paramedik Lisans bölümünü senatomuzdan geçirdik.”

Stajlar yeni devlet hastanesinde

“Kentin bilincini arttırmanın gerekli olduğunu düşündüm.  Ege Üniversitesi için bir ilktir bu. İlk kez, açacağımız programlar konusunda, yerel yönetimlerle beraber halka bir bilgilendirme toplantısı yapıyoruz. Sayın başkanımız Mahmut Badem’e teşekkür ediyoruz. Ne istersek çok hızlı bir şekilde yanıt alıyoruz.  Burada açılacak programları, yeni açılacak hastane için ve Ege Üniversitesi’nin buradaki devamı için farklı boyutta ele alıyoruz. Hemşirelik Fakülte’mizin ve yeni açtığımız sağlık bilimleri fakültemizin, öğrencilerinin stajlarını da bu okuldaki programlarla ve öğretim üyelerimizin destekleriyle, yeni hastaneye uygulamaya gelmelerini istiyoruz.”

Ege Üniversitesinden, Küçük Menderes Üniversitesi’ne destek

“Böylece 15-20 günlük belki aylık stajlarıyla, o öğrencilerimiz burada sürekli kalarak hastanenin desteği, yerel yönetimlerle ilişkiler, insanlarla birlikte bağlantılar için başka bir modellemeye gidiyoruz. Dolayısı ile buraya bakış açımız bu alt yapının hazırlanması, birlikte aynı enerji ve coşkunun paylaşılmasıdır.  Hedefimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılındaki vizyondur. Çağdaşlık, gelişmecilik, uluslararası rekabette en iyi yeri almaktır. İkincisi, insana verilen değerdir. Üçüncüsü de, daha çok üretmek, 3 büyük ilçenin ortaklaşa bir eğitim kurumunu var etmek için Küçük Menderes Üniversitesi’nin alt yapısını sağlamaktır. Uzun zamandır bunu konuşuyoruz. Ege bölgesinin geçmişi olan, tarihi, bilgisi, kültürü olan ilçeleri olması dolayısıyla 3 ilçenin birleşmesi, bir üniversitenin kurulmasına ortaklık edebilir. Biz buraya bir üniversitenin kurulmasını Ege Üniversitesi olarak besleyebiliriz. Bunun adımlarını atmamız gerekiyor. Bildiğiniz gibi Ege Üniversitesi Senatosunun veterinerlik ve orman fakültesi taleplerini bu bölgede oluşabilecek bir üniversitenin zemini için kabul etmiştik”

Katılımcılar bilgilendirildi

Çocuk Gelişimi Bölümü Doçentlerinden Hatice Balyılmaz ve Paramedik Bölümünden Prof. Dr. Agah Çertuğ ve Yrd. Doç. Dr. Ali Ekşi yeni açılacak bölümler konusunda katılımcılara geniş bilgiler verdiler. Daha sonra konuklar, hep birlikte Ahrandı Belediye Aile Gazinosunda öğle yemeği yediler. 

Editör: Haber Merkezi