Küçük Menderes Tarih ve Doğa Katliamına Hayır Platformu 30 Kasımda A Tepesine çıkarma yapacak

Küçük Menderes Tarih ve Doğa katliamına hayır platformu üyeleri Gölcük yaylasının güneyinde yer alan Oğuzlar Mahallesinde bulunan 21,5 hektarlık alanın CED sürecinin başlatılmasıyla ilgili olarak Efe dağcılık grubuyla birlikte 30 Kasım’da Gölcükte A tepesi altında bulunan piknik alanında basın açıklaması yapacaklar. Dün Akşam saatlerinde Ödemiş öğretmenevinde toplanan platform üyeleri bir araya gelerek yapılacak basın açıklaması ve çalışmalar ilgili olarak toplantı yaptılar.

2011 yılında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan 4. grup işletme ruhsatı alan projenin maden sahası toplamı 2706,4 hektarlık iki poligon alandan oluşturuldu. ÇED sürecine İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından izin verilen 1. Poligon Gölcük doğusundaki Oğuzlar köyüne 200 metre mesafedeki toplam 26,5 hektarlık alanı ile Ruhsatta yer alan 2. poligon 2679 hektarlık bölgede Gölcük, Mursallı, Çağlayan, Dolaylar, Günlüce, Çobanlar, Subatan ve Gölcük Yaylalarının bir kısmını kapsıyor.

İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından ÇED süreci izniyle ilgili yapılan yazılı açıklamada, İzmir İli Ödemiş İlçesi 64918 ruhsat ve 2516352 erişim numaralı saha mevkiindeki Abdullah Şentürk tarafından yapılması planlanan 4. Grup kompleks (altın-gümüş) maden ocağı projesi ile ilgili olarak İzmir Valiliğimize sunulan dosya Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği´nin 17. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve uygun bulunmuş ve projeye ilişkin ÇED Süreci başlamıştı.

Konuyla ilgili olarak Küçük Menderes Tarih ve Doğa katliamına hayır platformu temsilcisi Özkan Akgün “Küçük Menderes Tarih ve Doğa katliamına hayır platformu olarak amacımız buradaki tehlike için farkındalık yaratmaktır. Buradaki alanda Efe Dağcılık - Ödemiş Belediyespor Kulübü Dağcılık Kolu ile birlikte bu alanda yürüyüş yapacağız. Oğuzlar da bulunan bu alan özel bir mikro klima ve toprak yapısına sahip burası için sivil toplum kuruluşlarının dikkatini çekmek istiyoruz.”

Haber:
 Ayşe AKYÜZ

Editör: Haber Merkezi