Nisan ayının ortasında geldiğimiz son dönemde, havaların aniden soğuması nedeniyle, Küçük Menderes İlçelerinin üst kısımlarına kar düştü. Başta Ödemiş bağlı Bozdağ Gölcük, Beydağ’ın üstü kesimleri, Bayındır Alankıyı Kiraz İğdeli, Umurlu, Doğancılar ve Kiraz’ın üst kesimlerinde bulunan dağ mahallelerinde kar yağışı yaşandı.

Bozdağ’da Kar 25 cm’i buldu

Bozdağ’da akşam saatlerinde başlayan kar 25.cmkadar yükseliş gösterirken, Bozdağ Salihli yolu arasında bulunan kara yollarında ise 3cm kalınlığında buzlanma yaşandı. Ödemiş belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Bozdağ, Elmabağ, Gölcük ve Gölcük Boğaz yolunda yol açma çalışmalarına başlandı. Yaşanan kar yağışı nedeniyle bazı vatandaşlar ve araçlar mahsur kaldı.

Kiraz’da kar yağışı Çocuklara yaradı

Kiraz’ın İğdeli Örencik, Umurlu Doğancılar ve Dağ Mahallelerine düşen aşırı kar çevreyi beyaza bürüdü. Kar yağışı çocuklara yaradı Çocuklar kartopu oynadı kardan adam yaptılar. Çocukların kar sevinçleri görülmeye değerdi.

Beydağ’ın üst kesimleri de nasibini aldı

Kiraz ve Ödemiş’in üst kesimlerine düşen kardan Beydağ’da nasibini aldı. Beydağ’ın yüksek kesimlerinde kar yağışı gözlemlendi. Edinilen bilgilere göre Beydağ’da herhangi bir yol kapanması yaşanmadı. Ama hava ısısı normal derecenin altında seyrediyor.

Bayındır Çınardibi ve Alankıyı mahallerine de kar düştü

Bayındır’a bağlı Çınardibi ve Alankıyı Mahallesine de Nisan ortasında yağan kardan payına düşeni aldı. Bayındır’ın üst mahalleleri olan Çınardibi ve Alankıyı Nisan karı düştü. Bayındır Merkez’de ise aşırı rüzgâr nedeniyle 50 yılık bir dut ağacı devrildi. Yaşanan olayda can kaybı yaşanmadı. Bayındır’ın yüksek kesimlerinde görülen kar yağışı herhangi bir yol kapanmasına neden olmadı.

Editör: Haber Merkezi