İzmir Halk Sağlığı Müdürü Bediha Salnur, Dikili, Bergama, Ödemiş, Kınık, Kiraz, Bayındır ve Beydağ'da, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığını taşıyan kenelerin bulunma riski olduğunu söyledi. Sağlık Bakanlığı, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı yayan kenelere karşı yıllardır uyguladığı "Dokunmayın" yöntemini değiştirdi.

Bakanlık, İl Halk Sağlığı Müdürlükleri aracılığıyla verdiği eğitimlerde vatandaşa "Kene ısırırsa peçeteyle çekip çıkarın. Sonra en yakın sağlık kuruluşuna gidin" uyarısında bulundu. Bakanlığın İl Halk Sağlığı Müdürlükleri aracılığıyla özellikle kırsalda verdiği eğitimlerde vatandaşlara kene ısırması durumunda sağlık kuruluşuna yakın değillerse hemen çıplak elle dokunmadan, peçete, bez, eldiven ya da pense gibi bir cihaz yardımıyla çıkarabilecekleri anlatıldı. Kene ısırması sonrası mutlaka sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiği söyleyen İzmir Halk Sağlığı Müdürü Bediha Salnur, "Riskli olan Dikili, Bergama, Ödemiş, Kınık, Kiraz, Bayındır ve Beydağ'da eğitimler veriyoruz" dedi.

İzmir'de ölümlü vaka yok

İzmir'de son 5 yılda 13 KKKA vakası görüldüğünü kaydeden İzmir Halk Sağlığı Müdürü Bediha Salnur, "Çok şükür ki şu ana kadar herhangi bir ölüm olayı olmadı. Bu yıl da Bergama'dan erkek bir çiftçi, KKKA şüphesiyle Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Çiftçi yaklaşık 10 günlük tedavi sürecinin ardından taburcu edildi" dedi.

Editör: Haber Merkezi