80.Yıl Efe İlköğretim Okulu "okul gazetesi" ekibi öğrencileri Ödemiş İlçe Müftüsü ile söyleşi yapmak üzere Mustafa Bilgiç’i ziyaret ettiler. 80.Yıl Efe İlköğretim Okulu öğrencileri, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Mehmet Kamer ile birlikte Ödemiş Müftülüğü’nü ziyaret ederek bir söyleşide bulundular. Okulun gazete ekibi öğrencilerinden oluşan ekip yaklaşmakta olan Kutlu Doğum Haftası ve “Cami Öğrenci Buluşması” projesine yönelik Ödemiş Müftülüğü’nün çalışmaları hakkında bilgi aldılar.
Öğrencilerin Dünya Kadınlar Günü ile ilgili sorusunu çok beğenen İlçe Müftüsü Mustafa Bilgiç, “İslam dini kadını merkeze yerleştirmiştir. Kadın olmadan sağlıklı bir toplum hayatı olamaz. Kız çocuklarımızın yetiştirilmeleri çok önemlidir. Kadınlar Allah’ın cemal sıfatının, erkekler ise Allah’ın celal sıfatlarının tecellisidir. Kadınlar moral değerleri, erkekler ise ailede disiplini temsil ederler. Peygamberimiz ‘Cennet anaların ayağı altındadır’ demekle kadınlara özel bir değer vermiştir. İnsan önce hak, sonra halk ve daha sonra da gönül insanı olmalıdır. Mevlana sevgiyi ve aşkı merkeze almıştır. Aşk olmadan ne Allah’ı ne de insanları sevmek mümkün değildir. Camileri öğrencilerle buluşturalım projesi bir medeniyet projesidir. Camiler de mihrap merkezdedir. Camilerde vaaz kürsüsü okulları ve eğitim ve öğretimi, minber devlet ve millet birliğini temsil eder. Camiler çocuklarındır. Çünkü onlar reklam yapamazlar ve riya nedir bilmezler. Hıristiyan âlemi çocukları küçük yaşlarda kilise ile tanıştırmaktadırlar. Hatta papaz, çocuklara onların sevdiği hediyeler verir. Çocuk önce papazı sonra da kiliseyi sever. Biz bu konuyu ihmal etmişiz. Gürültü yapıyorlar diye onları camilerden çıkarmışız, camide gülmek yasak, yiyip içmek yasak demişiz. Onları sürekli korkutmuşuz. Bugün geldiğimiz noktada, karşımızda camilerle barışık olmayan bir nesil ortaya çıkmıştır. Bu proje ile kaybettiğimiz bu güzel geleneği tekrar kazanmak istiyoruz. Camileri bu yüzden çocuklarla ve gençlerimizle buluşturmak istiyoruz” dedi.
Söyleşi sonunda Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç öğrencilere Kur’an-ı Kerim meali ve Ali Fuat Başgil’in ‘Gençlerle Başbaşa’ kitabını hediye etti.
Editör: Haber Merkezi