Haber: Semih Dursun

Kiraz Yeşildere Köyü Ahmetler Mahallesi Vatandaşları İçme Suyu Çilesine Kim Dur Diyecek?

Kiraz İlçesine bağlı Yeşildere Köyü Ahmetler Mahallesi sakinleri mahallerinde 6 aydır su akmadığını ve bu durumdan şikâyetçi olduklarını dile getirdiler.

Mahalle sakinlerinden Mehmet İzmirli yaptığı açıklamada, “Burada 6 aydır susuz yaşıyoruz. İçme suyumuz akmıyor aile alarak su çilesini çekiyoruz.

Konuyu defalarca köy muhtarımıza iletmemize karşın, Muhtarımızda bu konuda ilgisiz kalıyor. Köyümüze döşenen su borularının müteahhit firma tarafından yanlış döşenmesi sonucu, daha su akmadan yer teslimini alan Muhtarımız Muammer Atıcı bu konuda çözüm de üretmiyor. Bu su borularının döşenmesi, Bizim mahalle olarak susuz kalmamız için mi? Yenilendi. Aradan geçen 6 aylık süreçte hiçbir çözüm bulunamadı. Sadece susuz kalan bizler değiliz, damlarımızdaki hayvanlarımız bile susuzluktan kırılmakta.” dedi

Köylülerden Bilal, Hatice, Mehmet ve Nuriye Karakaya’da açıklamalarında, “Bu su boruları köye niçin döşendi önce bunu anlamak istiyoruz. Madem susuz kalacaktık, Bu boruların döşenmesine gerek yoktu. Bu konuya yetkililerin, siyasetçilerin ve Yeni gelen Kaymakamımızın el atmasını bekliyoruz. “şeklînde sıkıntılarını dile getirdiler.

Editör: Haber Merkezi