Ak Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican CHP ile AK Parti arasında büyük tartışmalara yol açan köy malları krizi konusunda da önemli açıklamalarda bulundu.

“Sattırmayacağız” sözünün arkasında duran AK Parti İl Başkanı eleştirilere ilçe ilçe yanıt verdi. Süreci anlatan Delican, “Baştan alacak olursa 6360 sayılı yasayla İl Özel İdaresi’nin taşınmazları hazine ya da belediyelere dağıtıldı. Bu dağıtım esnasında Büyükşehir Belediyesi’nden ‘İzmir’in ham yapacaklar’ gibi çirkin söylemler geldi. Biz de ‘Mahkemeye verdiniz, kararı bekleyin’ dedik. Broşürler bastırdılar, içinde çok çirkin söylemler yer aldı. Bunlar İzmir’in malları ve sonuçta İzmir’de kalıyor. Kimsenin bir yere götürdüğü yok! Bu süre içerisinde Tire’de köy tüzel kişiliğinden kalan yerler satışa çıkarılmaya başladı. Biz de ‘Size ham yaptırmayız’ dedik. Sonrasında Aziz Bey insanları yürüyüşe falan davet etti. Çok gereksiz bir ötekileştirmeye gidildi. Biz de ‘O zaman bu Tire’deki satış nedir?’ diye sorduk. Satış ilanları çıkmaya başladı. 6 belediye başkanımızla bir araya geldik ve ‘Köy mallarını köylümüze kullandıracağız, asla satmayacağız’ dedik. Bunların yine köylünün hizmetine verilmesi gerektiğini söyledik. Bu malları satarak borç falan ödenmez ki 152 milyon borç varken bunu söyledik. Aziz Bey daha sonra vazgeçti ve satışı durdurdu” şeklinde konuştu.

“Bizim bu kadar hassasiyetle üzerinde durduğumuz noktada kalkıp satıyormuşuz gibi bir hava estiriyorlar” diyen Delican, “Kemalpaşa’da olan şu: Akalan köylüleri başkanımıza geliyor ve ‘Bu malları bize sat’ diyor. Bizim hassasiyetimiz bu malların yine köylüye verilmesi... Başkan da köylüye satılmak üzere ihaleye çıkıyor. Daha sonra fiyatlamalar ve vatandaşın isteğiyle ilk ihaleyi de iptal ettik. Onların rızasıyla yine onlar alacak… Ödemiş’te ise şöyle bir şey var. Başkanımız tüm zorluklara rağmen hizmet uğraşı veriyor. Bu esnada da vatandaşımıza ‘Talebiniz var mı?’ diye soruyor. Yine yalan yanlış haberler çıktı. Zaten başkanımız da ihaleyi iptal etti. Torbalı’ya bakacak olursanız o arazi zaten imarlı arazi, köy malı falan değil… Hizmet odaklı olarak bu arsaların satışa çıkarılması çok doğal... Bunu tüm belediyeler yapıyor. Ama köy mallarıyla ilgili duruşumuz net…” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi