Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, Köy Enstitüleri'nin 72. kuruluş yıldönümü nedeniyle eski mezunları yemekte buluşturdu.
Yemekte konuşan eski mezunlardan, emekli eğitimci Eyüp Yılmaz, Köy Enstitüleri'nin yıkılmış bir imparatorluktan devlet çıkardığını söyledi. Yılmaz, "Birinci Dünya Savaşı'nı kazanmış, emperyalizmi yenmiş, Anadolu insanının özgün, kendine has eğitim kurumları olma özelliğini göstermişledir. Bu eğitimde reform değil devrimdir. Köyü köylüyü kalkındıran, eğiten kesinlikle bu okullar olmuştur“ dedi.
Ödemiş Belediye başkanı Bekir Keskin ise, “Köy Enstitüleri'nin kurulması ile eğitim alanında bir çok değişiklikler yaşanmıştı. Ben de sizler gibi Köy Enstitüleri'nin içinden gelen biriyim. Anadolu’nun aydınlanmasına büyük katkı veren Köy Enstitüsü eğitim modeli, yönetime katılma, sorgulama ve sorma bilincine, eleştirel düşünme yeteneğine sahip, dünyadaki gelişmeleri izleyip yorumlayabilen,, çözüm yolları arayışında hep aklı ve bilimi öne çıkaran çağdaş insanları yetiştirme projesiydi" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi