HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Ödemiş Ticaret Odası ve KOSGEB işbirliği ile ortaklaşa düzenlenen KOBİ-GEL-KOBİ- GELİŞİM destek programı ve KOSGEB destekleri bilgilendirme toplantısı Ödemiş Ticaret Odası toplantı salonunda girişimcilerin katılımıyla yapıldı. Düzenlenen toplantıda 6.Dönem KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi alan girişimcilere sertifikaları verildi.

Kobi sayısı 836 bine ulaştı.

28 Nisan Perşembe günü saat 14.00’te Ödemiş Ticaret Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen 6.Dönem KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sertifika törenine KOSGEB İzmir Güney Müdürü Recep Özçevik, Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Kasım Sevin, Meclis Başkanı Alim Korkmaz, Meclis Üyeleri Mehmet Coşkun, Nuri Yaşayan, Melih Kamil Dolaylarlı, Rıfat Eriş, Genel Sekreter Mehmet Soyer, ve sertifika almaya hak kazanan 50 girişimci adayı katıldı.

Sertifika töreni öncesi KOSGEB İzmir Güney Müdürü Recep Özçevik tarafından, salonda bulunan girişimci adaylarına Ödemiş Ticaret Odası ve KOSGEB işbirliğinde yeni açılan GEL-KOBİ Gelişim Destek Programı ve KOSGEB Destekleri hakkında bilgi verdi.

Özçevik düzenlenen toplantıda girişimcilere, KOSGEB Hizmet Ağı hakkında bilgiler vererek KOSGEB tarafından 81 ilde yapılanma,88 müdürlük, 39 teknoloji geliştirme merkezi,77 üniversitenin işleyişleri hakkında bilgi verdi. KOSGEB Veri tabanına kayıtlı Kobi sayısının 836.609, desteklenen işletme sayısının 37.937 ve destek ödeme olur sayısının ise 106.429 ulaştığını ifade etti.

KOSGEB’İN Genel Destekleme Programının Kobilere yönelik, genel işletme destekleri sağlanarak rekabet gücünü arttırıcı bireysel faaliyetlerinin desteklenmesi olduğunu belirten Özçevik bu grupta; yurtiçi fuar desteklemeleri, yurt dışı iş gezisi desteklemeleri, tanıtım, eşleştirme, nitelikli eleman istihdam, danışmanlık, eğitim, enerji verimliliği, tasarım, sanal mülkiyet hakları, test analiz ve kalibrasyon, bağımsız denetim, gönüllü uzmanlık ve lojistik desteklemelerinin olduğunu belirtti. KOSGEB’e sunulacak projenin nasıl olması gerektiği hakkında girişimcileri bilgi verdi.

Sertifika törenin de konuşma yapan Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Kasım Sevin, eğitimin hayırlı olmasını temenni ederek, ülkemizin gelişimi açısından çok önemli olan bu girişimcilik eğitimlerinin, ilçemizde de yapılmasından ve Ödemiş’in yeni girişimciler kazanmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Konuşmalar sonrasında sertifika almaya hak kazan 50 kursiyere belgelerinin verildi. Ardından 7. Dönem kursu için protokol imzalanarak sertifika töreni son buldu.

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi