KOSGEB'in Girişimcilik Kursu Sona Erdi

Ödemiş Ticaret Odası 6.Dönem KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitim programına katılmak isteyen vatandaşlar, 20 Ocak 2016 tarihine kadar “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Girişimcilik Testi” ni cevaplayarak, her sayfası imzalanmış testin çıktısı ve doldurulmuş katılımcı başvuru formu  ile Ödemiş Ticaret Odası’na başvurularını gerçekleştirmişlerdi. Girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacıyla 25 Ocak 2016 tarihi itibari ile Ödemiş Ticaret Odası’nda 6.Dönem KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kursu verilmeye başlanmıştı. KOSGEB Eğitmeni Pınar Adanalı ve KOSGEB Eğitmeni Dilek Zeybek, dün kursa katılmaya hak kazanan 60 Girişimci adaylara verdiği eğitim dün itibari ile sona erdi.

Girişimciler, 70 saat eğitim aldılar

Ödemiş Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Sevin, “Proje kapsamında özgün fikirlere sahip 60 girişimci arkadaşımız toplam 70 saat eğitim aldılar. Eğitimlerini dün tamamlayarak katılım belgesi alan adaylar kendi işini kurduğu takdirde, KOSGEB mevzuatı çevresinde `Yeni Girişimci Desteği`ne başvurma hakkı kazanacak. Desteğe hak kazanan girişimciler ise 50 bin liraya kadar hibe, 100 bin liraya kadar geri ödemeli sabit yatırım desteğinden yararlanabilecek” dedi.

KOSGEB’de engellilere özel sınıf projesi müjdesi

Ödemiş Ticaret Odası’nın 2016 yılı içerisinde 2 ay arayla toplam 6 kez Kosgeb Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kursu vereceğini açıklayan Başkan Sevin “Ödemiş Ticaret Odası olarak 6.Dönem Kosgeb Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kursu 25 Ocak 2016 tarihi itibari ile verilmeye başlanmıştı. Kursumuz dün sona erdi. Ancak yeni kurslarımız yıl boyunca devam edecek. Her geçen gün kursumuza başvuru sayısı artıyor.30 kişilik sınıf olmak üzere 2 tane sınıf açtık. Sırada kurs için bekleyen yaklaşık 500 kişi daha var. Bizim için kurs sonunda her iki sınıftan toplam 6 kişi işini kurduğu takdirde biz bu işte başarılı olmuşuz demektir. Eğitimciler ve katılımcı arkadaşlardan Ödemiş Ticaret Odası olarak  son derece memnunuz. Aynı zamanda gelecek aylarda verilecek kurslarımızda engellilerinde çalışma hayatında yer alması için engellilere özel sınıf açmak için projelerim var.Bunları hayata geçirmek için elimden geleni yapacağım” dedi.

Editör: Haber Merkezi