50.000 TL üst limitli 12 ay ödemesiz geri kalanı 3 (üç) ayda bir eşit taksitler halinde ödemeli toplam 36 ay vadeli olarak "KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği" için;
 Kredi başvurularınız için, http://sifirfaiz.kosgeb.gov.tr adresini kullanabileceksiniz. İşletmelerin KOSGEB Veri Tabanı'na kaydolması ve KOBİ Beyannamesinin güncel olması gerekmektedir.

Aynı anda on binlerce kayıt ve güncelleme yapılmasından dolayı sistemde gecikme yaşanmakta olup kayıt ve güncelleme işlemleri süresiz bir şekilde devam etmektedir. Kayıt ve güncelleme işlemleri; kredi başvuru tarihleri sürecinde de devam edecek.

Kredi onaylanma sürecinde başvuru sırasına göre herhangi bir öncelik söz konusu olmamakla birlikte başvurular tamamlandıktan sonra sistem; işletmeleri, değerlendirme kriterlerine ve TUİK verilerine göre belirlenen il kotaları çerçevesinde sıralayacaktır.

Bu aşamada işletmelerinnin KOSGEB Müdürlüklerine bizzat başvurmasına gerek olamayacak.

Programda yer alan bankalar;

- Akbank T.A.Ş.

- Denizbank A.Ş.

- Garanti Bankası A.Ş.

- Halk Bankası A.Ş.

- İş Bankası A.Ş.

- QNB Finansbank A.Ş.

- Vakıflar Bankası A.Ş.

- Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.

- KGF

Destek başvurusunun onaylanması Bankalar için bağlayıcı olmayıp, Bankalar kredi verip vermemek ve verecekleri kredi miktarını belirlemek hususunda kendi mevzuat ve değerlendirmeleri doğrultusunda hareket edecektir.

Editör: Haber Merkezi