İzmir’in başarılı iş adamlarından, 25. Dönem Milletvekili Murat Koç 15 Temmuz gecesi Türkiye’de yaşananları değerlendirerek ‘Şerden hayır doğdu, Türkiye birlik ve beraberliği, bu birlik ve beraberliğin karşısında hiçbir şeyin duramayacağını öğrendi’ diyerek birlik atmosferinin korunmasının ne denli önemli olduğunun altını çizdi.

Koç: ‘15 Temmuz kara bir gecedir, Türkiye’nin tarihine de Kara Temmuz Gecesi diye geçecektir. Resmi ve sivil olmak üzere çok sayıda şehit verdik, milletimizin başı sağ olsun. Tüm şehitlerimize Allah-u Teala’dan Rahmet, yakınlarına ise sabır diliyorum.

Ülke olarak sabaha dek uyumadık, haberleri takip ettik, ülkemizin ve milletimizin selameti için tek yumruk olarak dua ettik. Rabbim bir daha bu millete kara geceler yaşatmasın.

15 Temmuz gecesi aynı zamanda bizlere şunu da göstermiştir ki, hiçbir güç milletimizin ve milletimizin  iradesinin karşısında duramayacaktır. Sayın 
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde, Ak Parti Genel Başkanı Sayın Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli ve HDP adına Grup Başkan Vekili  İdris Baluken, görüş birliği içerisinde, tarihte bir ilki gerçekleştirerek, 16 Temmuz’da ortak deklarasyona imza attılar. Bu deklarasyonda ‘Ortak tavır tarihidir, değerlidir. Milli iradeyi güçlendirecektir.’ Dediler.

Bu atmosferi devam ettirecek olan da Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir. Nasıl ki darbe girişiminin karşısında birlik oldular, istişare yaptılar, birbirlerinin söylemlerine kulak verdiler, değer verdiler ve ortak tavır sergileyerek, demokrasiyi güçlendirdiler; bundan sonrası içinde aynı tutumla yola devam edebilmeli, her türlü sorunu TBMM çatısı altında, hoşgörü ve saygı çerçevesinde, hiçbir görüşü ve kişiyi ötekileştirmeden çözebilmelidirler.

Tabanda yaşanan kenetlenme daha güçlü demokrasinin, daha güçlü özgürlüğün, daha güçlü Türkiye’nin miladı olsun, ülkemizdeki siyasi, sosyal, kültürel, eğitimsel ve iktisadi tüm sorunlar aynı kenetlenme ile çözülsün.

Muhalefet, iktidara sadece muhalefet etmek için karşı çıkmasın, araştırsın, sebep – sonuç ilişkisi kursun, karşı çıktığı projenin yerine daha iyisini sunsun. İktidar, muhalefete kulak versin, muhalif olduğu için ya da farklı kanaatten olduğu için, düşüncelerini ve sunduklarını görmezden gelmesin. Değerlendirsin, ölçsün, tartsın. Vatanımız, milletimiz için yaralı olanı alsın. Ben inanıyorum ki siyasi parti başkanlarımız ve milletvekillerimiz bir araya gelerek, istişare ederek, beyin fırtınası yaparak insanımıza faydalı olanı bulacak ve uygulayacaktır.

Kısır siyaseti bırakıp yararlı siyasete geçmek herkese hayır getirecektir. Bundan beş sene önce Sayın Devlet Bahçeli , Gülen Cemaati’nin ne denli tehlikeli olduğunu söylemiş, önlem alınması gerektiğini vurgulamıştı. Zamanında bu söylem dikkate alınsaydı belki de bugün bu kara gece yaşanmayacaktı. Bu sebeple TBMM’ye sesleniyorum ve diyorum ki, dinleyin, önemseyin, araştırın, istişare edin. Daha güçlü Türkiye için daha güçlü TBMM gerek.’dedi.

Editör: Haber Merkezi