HABER:DİLEK AYVALI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Tire’de yapımı tamamlanmak üzere olan 15 bin seyirci kapasiteli stadyumda incelemelerde bulundu.
Aziz Kocaoğlu stadyumdaki incelemesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, “Tire Belediye Başkanımızın talebi doğrultusunda burada 15 bin kişilik stadyum yapılması,Küçük Menderes havzasının ihtiyacını karşılaması konusunda mutabık kaldık ve çalışmaya başladık. ProjeTire Belediye Başkanımız Tayfur Çiçek’e aittir. Biz maddi destek sağlayarak stadın bu noktaya gelmesini sağladık ve en fazla 2 ay içerisinde hizmete açacağız” dedi.
“İzmir’in stada ihtiyacı vardı”
İzmir’in stadyum ihtiyacının olduğunu kaydederek konuşmasını sürdüren Kocaoğlu, “İzmir’in stada ihtiyacı vardı. Bu hepimizin bildiği bir gerçek. Önce Bornova Belediye Başkanımız Kâmil Sındır beyle sonra devamında Olgun Atilla beyle yaptığımız çalışmalarla Bornova stadını gerçekleştirdik. O stadın ambiyansı, futbol seyircisine uygunluğu bize Göztepe’nin süperlige çıkmasını getirdi. Aynı zamanda Altınordu ile orasını birlikte paylaşmışlardı. İlavelerle o stadı 9 bin seyirciye çıkardık. Karşıyaka, Alsancak ve Göztepe statları yapılıncaya kadar o stat hizmet verecek. İzmir’in çok büyük bir ihtiyacıdır. Futbol camiasının ekmek su diyeceğimiz ihtiyacını karşıladı” dedi.
“Küçük Menderes’te çok ciddi bir nüfus ve sporsever yaşıyor”
Tire’nin yeni stadyumunun da yakında tamamlanacağını ifade eden Kocaoğlu, “Burası da aynı şekilde 2 ay sonrasında müsabaka yapılabilecek noktaya geldi. Sanıyorum İzmir kulüplerinden isteyenler arzu edenler burada gelip futbol oynayabilirler. Gerekli hazırlıkları da biz başkanımızla birlikte yapıyoruz.Küçük Menderes’te çok ciddi bir nüfusumuz ve sporseverimiz yaşıyor. Beydağ’ından Kiraz’ına Ödemiş’inden Bayındır’ına Torbalı’sından Tire’sine Selçuk’undan Menderes’ine varıncaya kadar ve Raylı sistemle Belevi’ye gelmek kolaylaştı. Oradan da buraya 22 kilometre mesafeden ulaşılıyor. Tayfur Başkan’a dateşekkür ediyorum böyle bir projeyle bizim önümüzü açtığı ve birlikte bir eser oluşturduğumuz için. Umuyorum burada gençlerimiz futbol camiası ve seyircilerimiz mutlu olur. Tire’de Tire’nin kalkınmasına tanınmasına da bu stat katkıda bulunur. Hayırlı uğurlu olsun diyorum” şeklinde konuştu.

“İstenince oluyor”
Tire Belediye Başkanı Ta
yfur Çiçek, “Yaklaşık iki yıl önce 4 Eylül’de stadımızın temelini attık. Planlandığı şekilde en kaliteli malzemeleri kullanarak stat bu hale geldi. İstenince oluyor. Bu inşaatın tamamının yüzde 75’i Büyükşehir yüzde 25 Tire Belediyesi gerçekleştirdi. Arsa da Tire Belediyesi’nindi. Yaklaşık bitim tarihinde tamamı eski parayla 60 trilyona mal olacak. Çok ekonomik tuttuk her şeyi. Tire belediyesinin 6 teknik personeli burada. Mühendisler mimarlar elektrik teknisyenleri. Bilfiil burada görev yapıyorlar. Yaklaşık günde 3 saatim burada geçiyor. İşçi çavuşu gibi. Denetliyorum kalite kontroller yapıyoruz sürekli. Müteahhit firma ile iyi ilişkiler içerisindeyiz. Beğenmediklerimizi dile getiriyoruz. Daha albenili bir stat haline gelecek. 4 X 6 ölçülerinde en yüksek pikselli skorboardlar geliyor. Akşam projektörleri yaktık. Gece bambaşka oluyor stat” dedi.
“İzmir’in yüz akı bir stat olacak”
Tire’nin yeni stadyumu için her şeyi düşündüklerini kaydeden Başkan Çiçek, "Her şey düşünüldü. Federasyonla protokol imzalamadık ama projelerimizi onaylattık. Bittiğinde de özellikle burada İzmir’deki stat sıkışıklığı eksikliği nedeniyle Tire’ye 3 tane U-21 milli maç vermeyi düşünüyorlar. Tire olarak değil küçük menderes ve İzmir’in bir stadı olarak burayı düşünüyoruz. Gerekli gereksiz stat polemiği yaratan yaşatan insanlar var. Büyükşehir 2 tane stat yaptı. Bornova ve burası. İstedikten sonra 2 yılda yapılabiliyor. Bittiğinde İzmir’in yüz akı bir stat olacak. Tire de bunu hak ediyor. 28 yıldır biz profesyonel liglerde oynuyoruz. Basketbol 2. Ligde oynadık. İzmir’de 8 tane profesyonel takım var. İzmirlilerin futbola olan tutkusunu biliyoruz. Göztepe yaşanan ambiyansla süper lige çıktı. Bunun arkası gelecektir. Bu statdada müthiş bir akustik var. 12 bin 13bin bir Göztepe ve Karşıyaka seyircisi doldurduğu anda karşı takım maça 1-0 zaten yenik başlar. Teşekkür ediyorum her şey için Aziz Bey bizi kırmadı. Bu üçüncü dönemim. Güzel bir eserle taçlandırdık. Tireliler adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Stadyumdaki bina içini de gezen Kocaoğlu tribünlerde yaptığı basın açıklamasının ardından Tire Gölet Restoran’daki öğle yemeğine katıldı.

Editör: Haber Merkezi