Büyükşehir Belediyesi Ödemiş’ten bin ton patates alacak. Alınan patatesler, ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

HABER: TOLGA KIZGIN

CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yanı sıra eski bakanlardan Zekeriya Temizel, milletvekilleri Musa Çam, Zeynep Altıoklar, Mustafa Ali Balbay, Özcan Purçu, eski milletvekillerinden Mustafa Moroğlu, İzmir’in CHP’li belediye başkanları ve PM üyelerinin de yer aldığı heyet, Ödemiş’e çıkarma yaptılar. Saat 10.00’da CHP Ödemiş İlçe Binası’nda partililerle bir araya gelen heyet, ilçe başkanı Nazan Dönmez, yönetim kurulu üyeleri ve partililer tarafından kapıda karşılandı. Partide Ödemiş Töngül pidesi ile kahvaltı yapan Kocaoğlu ve milletvekilleri Ödemiş töngülü hakkında övgü dolu sözler söylediler.  

CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel kahvaltı sonrası yaptığı konuşmada:

“Parlamento, kanun çıkarma fabrikası gibi kullanılıyor “

“Özellikle belediyeleri kaybettiğimiz ilçelerde, yoğun çalışma yapacağız demiştik. TBMM parlamentosunda yoğun bir çalışma var. Milletvekillerimiz çok yoğun bir şekilde çalışıyor. Büyükşehir yasası ile 100 yıllık sorunları büyükşehir kendi kucağında buldu. 100 yıllık sorunlar 100 günde hallolmuyor. Ama büyükşehir belediyemiz bütün gücüyle bunların üstesinden gelmeye çalışıyor.  AKP iktidarı, parlamentoyu kanun çıkarma fabrikası olarak kullanmaktadır. Mustafa Kemal Atatürk’ün bize, ‘Yurtta barış, dünyada barış’ ilkesini bırakarak, 57 Müslüman ülke arasında bize laik demokratik bir cumhuriyeti armağan ederek, diğer ülkelerden farklı olarak sosyal, kültürel bir zenginliği olan bir ülke armağan etmiştir" dedi. 



Kocaoğlu, “Belediyeler arasında ayrım yapmıyorum”

“Ödemiş’i bir şanssızlık sonucu kaybettik. 12 yıl içerisinde İzmir’in bütün ilçelerinde adaletli bir şekilde hizmetlerimizi devam ettiriyoruz. Dedim, dedilerle, bize hiçbir şey yapamazlar. Hemşerilerimizle birlikte doğru projeler üretip, kaynakları israf etmeyip, sadece belediye hizmetlerini değil kentin kalkınmasından başta, kırsalın kalkınmasından da kendini sorumlu tutan, bunun için projeler üreten Türkiye’nin ilk ve örnek belediyesiyiz. Aslı astarı olmayan bir yıpratma kampanyası bizim belediyelerimizin olduğu yerlerde de var, bizim belediyeleri kaybettiğimiz yerlerde daha da bu konu yoğunlaşıyor. Her hangi CHP li belediyeden Ödemiş, Kiraz, Menderes, Torbalı, Aliağa ve Selçuk belediyesini ayırmıyorum. Bir defa hemşerilerimizi ve Ödemiş örgütümüzün bunu kesinlikle adları gibi emin olarak bilmesi gerekir.”

Ödmeiş’e hizmet getirmeye hazırız

“Ödemiş’in göbeğine de bütün hizmetleri getirmeye hazırız. Getirecek gücümüz var. Hemen olsun şimdi olsun, karşı köye oldu, bizim köye olmadı, ben ona oy verdim o bana oy vermedi gibi sözlerin hepsi safsatadır. Arazi yolları akşamdan sabaha kadar bitecek bir şey değil.”

“Bin ton patates alacağız”

“Tarımda yaptıklarımız herkesin malumudur. Patates krizinden sonra çalışmalara başladık. Ödemiş’ten 800 ton ile 1000 ton arasında bir patates alımı yapacağız. Bunları fakir ve muhtaç ailelere dağıtacağız.”

“Siyasetinde 50 gram ahlakı varsa…”

“Ödemiş Belediye Başkanımızın bir söylem geliştirdiği, bu söylemlerin aslının astarının olmadığı, zaten söylemlerinin bize yakışmadığını Ödemişliler, dünya alem, Türkiye Cumhuriyeti biliyor. Bunun bu hal ve hareketinin kendisine de yakışmadığını, bir mektupla ilettim. Belki eline geçti belki geçmedi. Bunlar doğru şeyler değil. Siyasetçi siyasetçinin hem rakibi hem meslektaşıdır. Rekabet ayrıdır. Tabi ki rekabet edilecek. Her mesleğin etiği ve ahlakı olduğu gibi, siyasetinde 50 gram ahlakı varsa, o çerçeveden birbirimize bakmamız gerekir. Gerisi yanlıştır. Bu, toplumu bölmeye, bir yerden bir yere sürüklemeye götürür.”

“Param yok, dünya çapın itibarım var”

“Şuanda İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne, bir milletvekili de ‘Paran varda niye yapmıyorsun? Niye harcamıyorsun’ diyor. Param yok. Belediyelerde parada olmaz. İş adamının da parası olmaz. Parası durursa çürür. Yatırım yaparak o para büyür.  Ama para bulacak dünya finans çevresinde itibarım var. TC hazinesiyle benim notum arasında, 17 basamak fark var. Dünyada en yüksek finans notunu alan ABD, Almanya VE İsviçre’nin aldığı notu, İBB’ si olarak Türkiye’nin en büyük borçlu belediyesinden 12 senede en üst  kurumu haline getirdik. Çalışacak gücümüz ve projelerimiz var. İzmir’de yerelde kalkındırmak için çalışmış ve bunu belirli oranda başarmış bir belediye başkanı olarak anılmak istiyorum. “

Kocaoğlu patates pazarında üreticilerin sorunlarını dinledi

CHP İzmir Heyeti, parti binasında yapılan konuşmaların ardından halkın sorunlarını dinlemek amacıyla ilçenin çeşitli yerlerine gruplar halinde dağıldı. İl Başkanı Alaattin Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıoklar, Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk, CHP İlçe Başkanı Nazan Dönmez ve beraberindeki partililer Umurbey Mahallesi’nde bulunan Patates Pazarı’nda esnafları selamlayarak, üreticinin sorunlarını dinlediler.

Kara günler geçiren üreticinin yüzü gülecek

Esnaf ziyaretlerinin ardından Ödemiş Ticaret Odası’na geçen heyet, Ticaret Odası Meclis Başkanı Alim Kormaz’ı ziyaret ederek yine patates sorununun çözüm yolları hakkında görüşmelerde bulundu. Burada da fiyatlardaki düşüşle kara günler geçiren patates üreticisinin sıkıntılarını Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle çözüleceğini tekrarlayan Kocaoğlu, kesin çözüm odaklı çalışmaların sürdüğünü belirtti. Ayrıca heyet, gün boyunca çeşitli köy ve mahallerle halkın sorununu dinleyerek partinin ekonomik politikalarını, çalışmalarını, büyükşehirin hizmetlerini, kooperatifleşmenin önemini vatandaşlara aktardılar.

Ziyaretler gün boyu devam etti

Aziz Kocaoğlu ve beraberindekiler Birlik Tarım Ürünleri Fabrikası’nı ziyaret ederek çuvallarda bekleyen patateslerle bir hatıra fotoğrafı çektirdiler. İlçe merkezinde bir traktör galerisine uğrayan İl Başkanı Alaattin Yüksel, satılığa çıkarılmış 2. El bir traktörün üzerine binerek “İşte görüyorsunuz üreticinin halini. Üretici borçlandığı için traktörünü satışa çıkarmış. Ama buna da müşteri bulunamıyor. Üreticimizin durumu budur” diye konuştu. Kocaoğlu ve ekibi Ticaret Borsasını ve Muhtarlar Derneği ziyaretinin ardından 15.30’da Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kocaağa’yı ziyaret ettiler. Patatesin sorunlarını dinlediler.


Başkan Kocaoğlu ve Alaattin Yüksel Cenaze Taşıdılar

Ödemiş Yıldız çarşısında vatandaşlarla tokalaşan Aziz Kocaoğlu, geçmekte olan bir cenazenin tabutunu bir süre taşıyarak, vefat eden vatandaşın yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu. 

Editör: Haber Merkezi