Atatürk anıtı önünde toplanan Ödemişli muhtarlar, Ödemiş Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat Savuran Atatürk anıtı önüne çelenk bıraktı. Ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Savuran ; “Hiçbir siyasi partiye yaslanmadan ve destek almadan halk tarafından seçiliyoruz. Bulunduğumuz mahalle ve köyde devletin tüm kurumlarını temsil eden, zor şartlar ve kısıtlı imkanlarla fedakarca muhtarlık görevini yerine getiren, mahallesinde ve köyünde doğumdan ölüme, kavgadan barışa, evlilikten boşanmaya, suçluya, borçluya, muhtaca yardımcı olan devletin her noktadaki kurumsal temsilcisi olan tüm muhtarlarımızın gününü kutluyorum” dedi.

Muhtarlar İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından verilen öğle yemeğinde Fuar İzmir’de bir araya geldi.

Muhtarlar Günü nedeniyle 30 ilçeden 1000’i aşkın muhtarı ağırlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Ülkenin bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı için tüm toplumun dayanışma içinde olması gerektiğini vurgulayan Başkan Kocaoğlu, "Vatana, millete ve bayrağa hizmet etmek üzere ant içiyor ve hepinizi bu göreve çağırıyorum" diye konuştu.Daha da hızlanacağız
Başkan Aziz Kocaoğlu, davete katılan muhtarlara hitaben yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediyesi'nin 2004 yılından bugüne hizmet sınırlarının 11 kat büyüdüğünü hatırlatarak bu duruma uyum sağlamak için yürüttükleri yeni yapılanmayı anlattı. 19 ilçede Yerel Hizmet Müdürlüğü açtıklarını, Bakırçay ve Küçük Menderes'te ise yeni bölge şantiyeleri kurduklarını ifade eden Başkan Kocaoğlu şunları kaydetti:
“Bayındır'da saatte 250 ton asfalt, 2 bin m² parke bordür üretebilecek tesisi kurduk. Bergama'da saatte 160 ton asfalt ve parke bordür üretecek tesisi hizmete aldık. Belkahve'deki tesisimizin kapasitesini saatte 350 tona çıkardık. Ekiplerimizi, saatte toplam 700 ton kapasiteli asfalt tesisi, yerinde müdahale yapacak iş makineleri, kamyonlar, dozerler, kepçelerle donattık. Bütün muhtarlardan mahallelerin ihtiyaçlarını aldık. Dosyalarını oluşturduk. Şimdi 1 milyar liralık asfalt bakım onarım ihalesine çıktık. İZBETON şirketimiz bu ihaleyi aldı. Yaklaşık 1 ay önce ihale kesinleşti. Yaklaşık 15-20 gündür bütün ekiplerimizin çalışmalarının hızlandığını görüyorsunuz. Bundan sonra daha da hızlanacak. Yılbaşına kadar söz verdiğimiz zamana dayalı olmayan hemen yapılabilir işlerimizde çok büyük bir ilerlemeyi görecek hemşerilerimizle birlikte yaşayacaksınız.”
Amaç kenti kalkındırmak
Hedeflerinin kenti tüm kesimleriyle birlikte kalkındırmak olduğunu dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Birlikte çalışacağız, eksiklerimizi tamamlayacağız. Temizlenmiş, yüzülebilir bir Körfez'e dünyadan insanlar, turistler gelir; fabrika kurmak için yatırımcı gelir, fuara kongreye katılımcı gelir ve kent kartopu gibi büyümeye başlar” diye konuştu. Başkan Kocaoğlu İzmir'i, doğayı koruyan, sürdürülebilirliği ön planda tutan, kenti kentliyle beraber paylaşarak büyüten bir anlayış doğrultusunda kalkındırmayı hedeflediklerini söyledi ve tarıma verdikleri desteklerin bunun en güzel örneği olduğunu sözlerine ekledi.
Başkan Aziz Kocaoğlu, göreve geldiği 2004 yılından itibaren kentin hızlı bir şeklide geliştiğini belirterek, şöyle devam etti:
“O dönemdeki otel sayısı, konaklama sayısı ve yatırımlara bakın. 2010 yılından bu yana Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kentimiz kalkınıyor. İzmir sağlıklı büyümesini sürdürecektir. İzmir, bu kalkınmayı görüp, yaşadıktan sonra kimse onun büyümesini, gelişmesini engelleyemeyecektir. Bu kentte yaşayan her insanın lokmasını büyüteceğiz. Bize düşen görev budur.”
Ülkenin “1 numaralı” sorunu
Konuşmasının son bölümünü birlik ve beraberlik mesajlarına ayıran Başkan Kocaoğlu, Türkiye'nin 15 Temmuz'da çok büyük bir felaket yaşadığını söyledi. Türklerin binlerce yıldır bağımsız yaşayan ve bağımsızlığı tehlikeye düştüğünde ise ayrım yapmadan birlikte mücadele edebilen bir millet olduğuna dikkat çeken Başkan Aziz Kocaoğlu, “Er geç bu ülkede barışı, kardeşliği tesis edeceğiz. Bundan hiç şüphem yok. Ama bunu ne kadar erken tesis edersek o kadar az yara alacağız. Sizlerden birlik, beraberlik için, gelecek kuşaklar için, vatanımız, milletimiz, bayrağımız için destek istiyoruz. Dayanışma istiyoruz. Şehitlerimiz için, gazilerimiz için hep beraber bu ülkenin birlik beraberliğini sağlama görevini üstlenmek istiyoruz. Yolu, altyapıyı yaparız ama ülkenin birliği, bütünlüğü bugün ülkenin 1 numaralı sorunudur. Onu sağlarsak hepsinin üstesinden geliriz. Vatana, millete ve bayrağa hizmet etmek üzere ant içiyor ve hepinizi bu göreve çağırıyorum” diye konuştu.
Fidanlar meyve verdi
Başkan Kocaoğlu'nun muhtarlarla buluşmasında bir de sürpriz yaşandı. Güzelhisar Muhtarı İbrahim Uzun, Büyükşehir Belediyesi'nin “Fidanlar bizden, meyveler sizden” kampanyası kapsamında üreticiye dağıttığı fidanların ilk meyvelerini Başkan Kocaoğlu'na hediye etti.

Editör: Haber Merkezi