HABER: YÜKSEL BALCI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın eş yaralanıcısı olduğu projede , proje ortakları da Kocaeli, Sakarya Düzce Üniversiteleri, Kocaeli Barosu
  ve Düzce Nilüfer Kadın Kültür Çevre ve İşletme Kooperatifidir. Proje İştirakçileri Gölcük Kaymakamlığı ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansıdır. 

Kocaeli Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği “Güvenli Bir Hayat Var” projesi ile  Kocaeli, Sakarya ve Düzce illerinde aile içi şiddetle mücadeleyi hedeflemektedir. 

Kocaeli Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Başkanı Mehmet Kaygusuz bu proje ile derneğimiz ; Sakarya, Kocaeli ve Düzce illerinde  kadına yönelik şiddetle mücadeleyi gündemine alan sivil toplum kuruluşlarının ve yerel girişimlerinin kapasitelerini geliştirmek; bu alanda yerel ve bölgesel işbirliğini teşvik etmek suretiyle toplumsal cinsiyet tabanlı şiddetle mücadelede hizmetlerin iyileştirilmesi ve bu yönde bilincin arttırılması 

Kocaeli, Sakarya ve Düzce illerinde kadına yönelik şiddetle mücadele eden sivil toplum kuruluşlarını ortak hareket eden bir platform çatısı altında toplamayı hedeflemiştir.

Projemiz  gereği “Kadın Dostu Kent” kapsamında olan İzmir Büyükşehir Kadın Çalışmaları birimiyle toplantılarımız oldu. Ödemiş Kadın Kooperatifinin çalışmalarını takip ettiklerini söyleyen Nilüfer Kadın Kooperatifi başkanı Selma Demirelli deneyim paylaşımından ve Ödemiş Kadın Kooperatifinin misafirliğinden memnun olduklarını söyledi. Ödemiş Kadın Kooperatifine ilham verem Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesini (ÖYKAM)’de ziyaret eden konukları müzeye hayran kaldıklarını, ÖYKAM’ın Türkiye’deki ender müzelerden biri olduğunu ifade ettiler.  
Editör: Haber Merkezi