HABER: DİLEK AYVALI 

Mahalle Muhtarı Hüseyin Güngör ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile yapımı gerçekleştirilen sahanın açılışına köy halkının yanı sıra dışardan gelen rahvan at sevenler başta olmak üzere Kızılcahavlu Mahalle Muhtarı Hüseyin Güngör, Rahvan At Kulüp Başkanı Süleyman Övül, Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu, CHP Belediye Başkan Aday Adayları Yücel Özen, Ali Doğu, Burak Alp Ersen, İYİ Parti Kurucu İlçe Başkanı Salih Atakan Duran gibi tanınmış isimler katıldı.

Muhtar Hüseyin Güngör konuşmasında, “Hizmet için varız. Gençlerimizi at sporuna teşvik için sahamızı oluşturduk” dedi.

At İle Yapılan Spor Fiziksel Ve Beyinsel Rahatlık Oluşturur 

Daha sonra konuşan Rahvan At Kulüp Başkanı Süleyman Övül, “Rahvan At sporunun geçmişten geleceğe geleneksel bir ata sporudur. Bu spor dalının hem sağlıklı nesiller, hem gelenekselliğin devamını sağlamak ve sağlıklı nesiller yetiştirmekte çok önem arz ediyor. Rahvan At Yetiştirmek ve Binicilik Sporu insanların birlik, beraberliğine paylaşımına sevgi ve saygınlığa rekabetten barışçıl katılıma destek veren bir spor dalı. At gibi canlı varlıkla yapılan bu spor fiziksel ve beyinsel rahatlık oluşturmaktadır. Bu sahamız ileride küçük, büyük her yaştan insanların yapabileceği bir sporun merkezi olacak. İnşallah önümüzdeki günlerde binicilik kursları oluşturulacak. Hafta içi ve sonları tüm halkımızın katılabileceği bir alan oluşturuldu. Hayırlı olsun” dedi.

Ödemişli Hemşerilerimizi de Bekleriz  

Övül Ayrıca şunları kaydetti, “Bu sahamız sadece Tiremize değil Ödemişli hemşerilerimiz için de yakın bir sahadır. Onların da antrenmanı için imkân oluşturduk. Ara ara dostluk yarışlarını gerçekleştireceğimiz sahamıza tüm halkımıza bekleriz. Geçmişte aramızdan ayrılan Rahvan Atçı büyüklerimizin ruhuna şad olsun. Bu konuda emeğe geçen her kişiye teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Başkan Süleyman Övül’ün konuşmasının ardından kurdele kesimi yapılarak katılımcı Rahvan Atçıların minik yarışı beğeniyle izlendi.  Yarışmacılara ödüllerin en kutsalı ve büyüğü Türk bayrağı verildi.

Editör: Haber Merkezi