3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Kıymetcan Efe Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Cumhuriyet Halk Partisi Tire İlçe Teşkilatı Eğitim Komisyonuyla birlikte öğrencileri ve velilerine yönelik bir eğlence programı düzenledi.

Tire Hangar Salonda gerçekleşen Etkinlikte Tire Belediye Konservatuvarı Halk Oyunları Topluluğu gösterisi, engelli öğrencilerin hazırlamış oldukları dans gösterisi, playback gösterisi, ritim grubu, halkoyunları ve Tire Kutsan Anadolu lisesi öğrencileri ile birlikte gerçekleştirilen koroyla sona erdi. Cumhuriyet Halk Partisi Tire İlçe Başkanı Şenol Sarıdoğan’ın Türkiye Şampiyonu olan Futsal Takımını ve Dünya Yaz Oyunları’nda ülkemizi temsil eden atletizm takımına hediyelerle onurlandırması salondaki misafirler tarafından uzun süre alkışlandı.
Öğrencilerin konuşma ve şiirleriyle duygu yüklü geçen programda Atatürkçü Düşünce Derneği Tire Şubesi ve Cumhuriyet Halk Partisi Tire İlçe Teşkilatı Eğitim Komisyonu’nun hazırlamış olduğu hediyeler öğrencilere takdim edilirken yine Eğitim Komisyonu’nun etkinliğe katılan misafirlere tavuk, pilav, ayran ve tatlı ikramı ile son buldu.
Etkinlikle ilgili açıklama yapan kurum müdürü Ozan Uvaçin;
“Bugün bilindiği üzere 3 Aralık Engelliler Günü, ne bir kutlama töreni, ne de başka bir şey. Sadece farkındalık yaratmak için bu toplumda bizlerinde olduğunu fark ettirmek için yapılmış olan bir etkinlik gerçekleştiriyoruz.
Amacımız bu konuda hassasiyetleri görmek, göstermek ve toplumda farkındalık ortaya koymak. Sürekli dile getirdiğimiz gibi yeter ki; fırsat tanıyın diyoruz ve bugün burada da bunu göstermek çabasındayız. muazzam gösteriler hazırlayan çocuklarımızın azmini göstermeye çalışıyoruz.
Toplumsal kalkınma tüm bireylerin katılımıyla sağlanabilir. Bu konuda toplumsal duyarlılık oluşturmak gerekir. Bu da engellilere sadece acıma duygularıyla yaklaşmakla değil, onların hayata daha kaliteli katılımıyla olur. Bu bağlamda bu günün gerçekleşmesinde katkılarını bizlerden esirgemeyen, Cumhuriyet Halk Partisi Tire İlçe Teşkilatı Eğitim Komisyonu’na, Efe Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinin fedakar ekibine, velilerimize ve gün anlamı özel çocuklarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz " dedi. 

Haber: Nazif HARUPÇU
Editör: Haber Merkezi