HABER: SÜLEYMAN GÜLEROĞLU

Okul alışverişi, özellikle bu yıl ilkokula başlayacak çocukların masrafları göz önünde bulundurulduğunda, oldukça yüksek fiyatlara mal olabiliyor.

Çocuklar için hem kaliteli hem de dayanıklı okul ve kırtasiye eşyaları alırken, neler dikkat etmemiz gerektiğini Ödemiş’te hizmet veren İsabet Kırtasiye Sahibi İlyas Gök’ten öğrendik.

İsabet Kırtasiye Sahibi İlyas Gök, “Biz kırtasiyeciler yılın 12 ayı tüm öğrenci ve velilere hizmet veriyoruz. Sadece kitap ve defter satışı değil çocuklarımızın ve velilerimizin kırtasiye üzerine olan her türlü işlerinde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ailelerden isteğimiz kırtasiye ürünlerini alırken, yerli malı olan ve üzerinde çeşitli sağlık sertifikaları olan ürünleri tercih etsinler. Örneğin boyalarda aranan kalite belgelerimiz CE-AP-EN-71 ve Non Toxıc yazan ürünler. Yapıştırıcı ürünlerde ise Gluten içermeyen ürünlerimizi tercih etsinler. Sahte ürünlerden kaçınsınlar. Müşterilerimiz kırtasiyecilerimize sahip çıksınlar. Okul alışverişi için; okul kıyafeti, kırtasiye malzemeleri ya da okul çantası, matara gibi eşyalar alırken, hem nitelik konusunda dikkatli olmak hem de çocuğun önceliklerine göre hareket etmek gereklidir. Alışverişten çocuğun mutlu olmaması ya da çocuğun istediği malzemelerin alınmaması, çocuğun motivasyonunu olumsuz etkiler. Bu nedenle, çocuğun istekleri ve öncelikleri göz önünde tutularak; sağlık açısından sorun arz etmeyen ve ekonomik fiyatlara sahip okul malzemelerini tercih edebilirsiniz” dedi.

Editör: Haber Merkezi