HABER: SEMİH DURSUN

Yaklaşık 100 yıldan beri sürdürülen gelenek, Umurcalı'nın Tekke Tepesi'nde Nisan ayının 12. gününde gerçekleştiriliyor. Bu yıl da şehitler için mevlit okutuldu, yağmur duası yapıldı ve ikram edilen yemekler yenildi. Kiraz, Umurcalı Mahallesi ve çevre mahallelerin katılımıyla gerçekleşen Tekke buluşmasında, yaklaşık bin kişi bir araya geldi. Kiraz Ziraat Odası'nın organize ettiği, Umurcalı Muhtarlığının ev sahipliğinde gerçekleşen programın kurumsallaşması ve kültürel bir kimlik kazanması amaçlanıyor.

Şehitleri anma programında bir konuşma yapan Ziraat Odası Başkanı Erol Yalçın, şunları söyledi, “Ziraat Odası yönetim kurulumuzun aldığı karar doğrultusunda, 8 yıldan bu yana Üç Şehitler Tekkesi’nde organize edilen şehitlerimizi anma törenlerine maddi desteklerimizi sürdürüyoruz. Burada şehitlerimizi yâd etmek için bulunuyoruz. Yapılan samimi dualar mutlaka yerine ulaşacaktır. Kiraz’ın diğer mahallelerinden de vatandaşlarımızın iştirak etmelerini bekliyoruz. Maddi ve manevi kültürümüzü unutmadan geleceğimizi inşa etmeliyiz. Geleneklerimiz, geçmiş ile gelecek arasında bir köprü vazifesi görürler. Gençlerimizi buraya getirmeliyiz ve yapılan dualara ortak etmeliyiz. Değerlerimizin unutulmasına müsaade etmeyelim.”

BU YOL YAPILMAYACAKTA HANGİ YOL YAPILACAK?

Umurcalı Mahalle Muhtarı Orhan Alcı ise ”İzmir’in Kiraz İlçesi'ne bağlı Umurcalı Mahallesi’nde, geleneksel olarak devam eden Üç Şehitler Tekkesi buluşmasının bu yıl 8’ncisi gerçekleştirildi. Yaklaşık bin kişinin katıldığı buluşmada, şehitler anıldı. Bizleri bu şehitleri anma programında başta misafirlerimize köylülerimize ve anma programımıza katılan herkese ve bizlere verdiği destekten dolayı başta Ziraat Odası Başkanı Erol Yalçın ve Başkan vekili Gürkan Okka, yönetim kuruluna, Torbalı Güllüce Muhtarı Metin Teker’e, din görevlilerine ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

Vatandaşlarda Üç Şehitler Tekkesi buluşmasının yolunun zor şartlarda yerine getirdiklerine belirterek, “Bu yolun biran önce asfaltlanması gerekiyor. Binlerce vatandaşımız yollarda zorluklar yaşadı. Yetkilileri göreve çağırıyoruz. Bu yol yapılmayacakta hangi yol yapılacak” şeklinde konuştular.                               

Editör: Haber Merkezi