Haber: Yüksel BALCI

Kiraz Çok Programlı Anadolu Lisesi  öğretmenleri okullarına, İZKA’dan kazandıkları “Kiraz Yüzünü Güneşe Dönüyor” projesi ile okullarını güneş enerjisiyle ısıtmaya başlayarak gündeme oturmuşlardı. Bu kez de, yine elektrik ve elektronik bölümü öğretmenleri, geliştirdikleri “Enerjinin Kaynağı Doğadır” projesiyle ünlerine ün kattılar. Bu projeyle, hem sınırları aştılar, hem de okullarını uluslararası platformda tanıttılar. Okulun Elektrik-Elektronik Alanı öğretmenlerinden Murat Taşbaşı ve İngilizce öğretmenlerinden Melih Karahan, Kiraz’da günün öğretmeni oldular.

Ziyaretçi akını

Güneş enerjisi ile yurdun her tarafından, kutlamalar alan öğretmenler, ikinci projeyle de okulda yeni bir çığır açtılar. Birçok okuldan öğretmenler, Güneş Enerji tesisini görmek için okulu ziyaret edip, enerji sisteminin fotoğraflarını çekerek döndüler.   

Yurtdışında 15 gün staj

2014 Ulusal Ajans'ın teklif çağrısına  "Enerjinin Kaynağı Doğadır " adını taşıyan projeyle başvuran Kiraz Çok Programlı Anadolu Lisesi, 1300 proje arasından desteklenen projeler arasına girmeyi başarmıştı.

2015 yılı Nisan ayında Hollanda'nın Einthoven Teknik Üniversitesi'nde,  Mayıs ayında İtalya Modena'da I.T.I.S. FERMO CORNİ  Meslek Lisesi'nde ve  Ekim ayında İsveç'in Stockholm şehrinde, 4 öğretmen ve 9 öğrenci “Yenilenebilir Enerji” sistemleri ile ilgili 15 er günlük staj çalışmaları yaptılar.

Okulda ün kazandı

Okul Müdürü Mehmet Yavuz, "Bu proje sayesinde öğretmen ve öğrencilerimiz mesleki becerilerini arttırdığı gibi, farklı ülkelerin kültürlerini ve insanlarını tanıma şansı buldular. Tabii, gittiğimiz bu ülkeler de hem ülkemizi hem de okulumuzu tanıtma mutluluğuna eriştik. Okulumuz bu proje ile yurt içinde ve yurt dışında tanınır hale geldi ve yeni projeler için yeni birlikteliklerin ilk adımı atıldı. Ben buradan  başta Elektrik-Elektronik Bölümü öğretmenimiz Murat Taşbaşı ve İngilizce öğretmenimiz Ahmet Melih Karahan olmak üzere projede emeği geçen tüm öğretmenlerimize çok teşekkür ediyor, başarılarımızın artarak devam etmesini temenni ediyorum” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi