15 Temmuz darbe girişimin ardından Kiraz Belediyesi önünde nöbete tutan Kiraz halkı olaylarda yaşamını yitiren şehitlere destek olmak amacıyla bir etkinlik düzenledi. Kirazlı kadınlar ve çocuklardan oluşan bir grup resim ve el işleriyle şehit ailelerine destek olmak amacıyla yaptıkları el işlerini Kiraz Belediye binasında sergilenerek satışa sunuldu. Kirazlı çocukların yaptıkları resimler ise Şehit Asker Polis Aileleri Yardımlaşma Dayanışma Derneğine teslim edildi. Toplanan paralar ise derneğe bağış olarak verildi.
Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar ile birlikte Şehit Asker Polis Aileleri Yardımlaşma Dayanışma Derneği üyeleriyle birlikte Hisar Tepe Sosyal Tesislerinde yemekte bir araya geldiler. 5 yıl önce şehit olan Mustafa Hardal’ın Veliler Mahallesinde bulunan baba evin de Hardal ailesini ziyarette bulunarak Hardal şehit olduktan 12 gün sonra dünyaya gelen oğlu Mustafa Hardal ile yakından ilgilendi.
Konuyla ilgili olarak Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül ; “Bugün Şehit Asker Şehit Polis Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği bizlere eşlik etti onlara geldikleri için teşekkür ediyorum. Vatan için canını verenlerin ulaştığı şehitlik mertebesinin en yüksek makam. Şehit annelerinin acılarını aynı duygularla ile ortak olup, her zaman yanlarında olacağımızın bilinmesini isterim” şeklinde konuştu.
Şehit Asker Polis Aileleri Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Hüsniye Karpat ‘’ Burada olmaktan çok mutluyuz Sayın Başkanım bizimle canı gönülden ilgilendi başkanımızın duyarlılığı diğer belediye başkanlarına örnek olsun,bu vatan kolay kazanılmadı uğrunda canlar verildi,geriye kalan şehit ailelerine yardım götürmek dayanışma içinde olmak bizim boynumuzun borcu keşke diğer belediye başkanları Saliha Özçınar gibi olsa bize verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz’’ dedi.
Editör: Haber Merkezi