Kiraz Belediyesi tarafından 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü sebebi ile 4 Aralık Perşembe Günü, saat 14.00’de Belediye Düğün Salonunda Kadın Çalıştayı düzenlendi.
Kirazda ilki gerçekleşen Kadın Çalıştayında Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül; çalıştaya katılan kadınlara, 5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkını tanınmasının 80’inci yılını kutlamak adına çiçek takdim etti.
Sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, gönüllüler ve resmi kurumlardan katılan temsilciler ile yapılan Çalıştayda; eğitim, öğretici geziler, ekonomik sorunlar, sağlık, toplum sağlığı, tanıtım, engelli, bürokratik sorunları içeren konular ele alındı.
Çalıştayın daha verimli olması adına bir çalıştay komisyonu oluşturuldu. Çalıştay komisyonunun ele alacağı öncelikli konulardan biri atıl durumda olan cezaevinin engelliler ve kadınlara tahsis edilmesi diğer ise kadın pazarının kurulması yönünde oldu. Ele alınıp irdelenen konular Kadın Çalıştayı Raporu olarak Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül’e sunuldu.
5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü sebebi ile Kiraz Belediyesi ve Fotoğraf Sanatçısı Mazhar Akgüç tarafından kadınların mesajlarını içerek Kadın Konulu Fotoğraf Sergisi hazırlandı. İlgilenenler 5 Aralık Cuma Günü, Kiraz Belediye Düğün Salonu’nda sergiyi ziyaret edebilirler.

Editör: Haber Merkezi