HABER: AYŞE AKYÜZ

MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural ve Başkan Aziz Kocaoğlu İzmir Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde tören alanına dek Kiraz halkını selamlayarak yürüdü. Burada vatandaşlara seslenen Başkan Kocaoğlu, kiraz yetiştiriciliği yapılan ilçede böyle bir festivalin düzenlenmesinin son derece doğal olduğunu belirterek, “Başka ilçelerdeki festivalleri nasıl destekliyorsak, Kiraz’daki festivale de aynı şekilde maddi manevi destek veriyoruz” dedi. 

BAŞKAN KOCAOĞLU, 30 İLÇEYE EŞİT ADİL HİZMET GÖTÜRÜYORUZ
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, 30 ilçenin hiçbirini diğerinden ayırmadan, hepsine eşit adil hizmet götürdüklerini belirtti.

 Kiraz Festivali’nin açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Soma’daki maden faciasının ardından İZELMAN Anaokullarının Kınık ilçesinin iki köyünde madenci çocuklarının rehabilitasyonu için açtığı okulların faaliyetlerinin engellendiğini, ailelere ise çocuklarını bu okullara göndermemeleri için baskı yapıldığını söyledi. Başkan Kocaoğlu, yapılanları ayrımcılık ve kamplaştırma olarak nitelendirdi.
“Anaokullarını Kapatın” Talimatı 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçtiğimiz ay Soma’da yaşanan maden faciasının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak her konuda yardımcı olmaya çalıştıklarını, ancak karşılaştıkları bir durumun kendisini fazlasıyla üzdüğünü dile getirdi.

Faciada şehit veren ilçelerden Kınık’taki Elmadere ve Köseler köylerindeki faaliyetlerinin engellendiğini ifade eden Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti:“ Biliyorsunuz Soma ile Kınık, biri İzmir diğeri Manisa’ya bağlı iç içe geçmiş iki ilçe. Kınık’ta da birçok şehit verildi. Kendi belediye sınırlarımız içinde, belediye şirketimiz İZELMAN anaokulları ile ve Türkiye’nin tek belediye hastanesi Eşrefpaşa Hastanesi ile iki köyümüzde çocuklara sosyal ve psikolojik destek vermek üzere ekiplerimizi götürdük. İzin aldık, okullar açıldı, çalışmaya başladık.

Üç dört gün geçmedi. Milli Eğitim’e bağlı Rehberlik Araştırma Merkezleri Genel Müdürlüğü “çocukların annelerinin yanında kalması daha uygun görülmüştür” gerekçeyle geliyor bizi okullardan atıyor. Ailelere de ‘çocukları bu etkinliğe götürseniz size yardımı keseriz’ diye baskı yapılıyor. Bunu sadece ülkede ayrımcılığın, kamplaşmanın, ötekileştirmenin hangi boyuta geldiğini paylaşmak için söylüyorum.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bu konudaki kararlılıklarını hiçbir şeyin engelleyemeyeceğini belirterek “Okullarda olmazsa, orada prefabrik bina yapacağız, konteynerler götüreceğiz bu işi yapacağız. Çünkü yaptığımız işin kimseye bir zararı yok” dedi. 
Vali’nin Görüşleri Gerçeği Yansıtmıyor

Başkan Aziz Kocaoğlu, son günlerde İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın basında yer alan değerlendirmelerini de şöyle yanıtladı: “Sayın Valimiz ideolojik davrandığımızı söylemiş. On senedir belediye başkanlığınızı yapıyorum. Gündemi değiştirmeye çalıştığımızı, işleri yapamadığımızı ve İl Özel İdaresi’nin mal varlıkları ile gündemi değiştirmeye çalıştığımızı söylemiş. Sayın Mustafa Toprak benim dönemimdeki dördüncü vali.

Üç vali geldi geçti. İzmir’de toplumun bilinç düzeyinden dolayı protestolarda kolay kolay olay çıkmaz. Sayın Vali geldiği günden itibaren, kentteki bütün hak arama eylemlerinde olay çıkmıştır. Belinde tabanca, elinde sopa, sivil kıyafetli polisler insanları, çolukları, çocukları yerlerde sürüklediler. Bunu deşifre ettik. Eski emniyet müdürü, ‘Evet bunlar polistir’ dedi.  ‘Sırt çantalı olduğu söylenen provokatörler ile karşı karşıyayız, ben valilik olarak yasal zeminde buna izin vermeyeceğim’ demiş. İzin alınan yere gelmeden TOMA’ları koyup, insanların üstüne su sıkıyorsunuz. Bizim derdimiz şov yapmak değil. On senedir yapmadık. Bunlarla işimiz yok.

Vali Bey’in bir senesi dolmadı. Bizim çok şükür on senemiz oldu. İzmir’de belediyecilik tarihinde olmayan bir şekilde İzmirli hemşerilerimiz bize üst üste 3’üncü dönemdir seçim kazandırdı. Ben de bu göreve layık olmaya çalışıyorum.”

 Körü körüne siyaset
İzmir İl Özel İdaresi’nin Hazine’ye devredilen malları konusunda da görüşlerini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, şunları dile getirdi:

Bizim görev anlayışımız, bu mallara sahip çıkmaktır. 22 CHP’li 2 MHP’li belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Hepsi bu konu hakkında destek olarak bir bildiri yayınladılar. İktidar partisinin milletvekilleri dahi bu konuda konuşmuyorlar. Çünkü konuşmaları kendilerine zarar verecek. Dört milyonluk İzmir’de AK Parti’deki üç dört kişiden başka kimse karşı çıkmadı. İzmirli hemşerilerimiz, herkes, ‘bu mallar İzmir’in hakkıdır, yerel yönetimlerin hakkıdır’ diyor.

Bu arkadaşlar bu hatalarını sadece kendilerine değil, evdeki eşlerine değil, evlatlarına değil, torunlarına bile anlatamazlar. Bu körü körüne siyasettir. Bunun başka bir anlamı yoktur. Biz tüm inananlarla birlikte, İl Özel İdaresi’nin mallarının İzmir’de kalması için, canhıraş mücadelemize devam edeceğiz.”                         

Şengül “Kiraz Kimileri İçin Meyve Bizim İçin Yaşanacak Şehirdir

Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül ise, Yüzyıllardır biriktirdiğimiz sevgi ile sizleri kucaklıyoruz. Kiraz kimileri için bir meyvedir ama bizim için yaşanacak bir şehirdir” diyerek festivalin ilçe halkına hayırlı olmasını diledi. 
Başkan Aziz Kocaoğlu ve davetliler festivalin açılış kurdelesini estikten sonra kiraz üreticilerinin stantlarını ziyaret etti. Sergileri gezen Oktay Vural, Aziz Kocaoğlu Kirazlı fotoğraf sanatçısı tarafından fotoğraf hediye edildi. Kiraz festivalinde en güzel kiraz yarışması düzenlendi dereceye çeşitli hediyeler verildi. Akşam düzenlenen konserler ile kiraz festivalinde coşku doruğa ulaştı.

 

Editör: Haber Merkezi