Geçtiğimiz Pazartesi günü Sabah saatlerinde başlayan kar yağışı Kiraz’da hayatı felç etti. ,

Aniden bastıran kar ve olumsuz hava şartları nedeniyle, Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül, dün akşamüstü bir kriz masası oluşturarak çalışmalara başladı.

Kiraz Belediyesi tarafından oluşturulan kriz masası,  Kiraz Belediyesi şantiye sahasında, Kirazlı vatandaşlara hizmette olacak. İhtiyaç halinde Kiraz Belediyesi şantiyesine vatandaşlar, 0 (505)2372473 numaralı telefondan ulaşabilecekler.

6 Ocak Pazartesi günü Kirazda kapanan yolar;  Ovacık, Sarısu, İğdeli, Cevizli,  Ören, Altınoluk, mahallelerinde ana arter de kapanan yollar, Kiraz Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler tarafından temizleme çalışması yapıldı. Ancak Ovacık ve Sarısu arasında bulunan ana arterde yine karlanma yaşandı ve yol kapandı.

Kirazda kar yağışı, Taşyatak, Kibar, Kayadibi, Teke, Altınoluk, Çelebiler, Mahallelerinde ve mevkilerinde 2 metreye kadar ulaştı. Kiraz Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesine dün akşam saatlerinde, İzmir Valiliği tarafından gönderilen karayolları ekipleri de Kiraz’da çalışmalara katıldılar. Kiraz da hala 26 köyün yolları kapanmış durumda. Yapılan çalışmalara rağmen, yoğun kar yağışı nedeniyle yolar kapanıyor.

Dün Akşam saatlerinde, Kiraz'ın mahallelerinde kar temizleme, tuzlama ve yol açma çalışması devam ediyor. Kiraz'da temizleme tuzlama ve yol açma çalışmaları Birinci hatta, İğdeli, Ören, Doğancılar, Kibar'da İkinci hatta ise, Tombullar, Solaklar, Olgunlar, Örencik, Umurlu mahallelerinde çalışmalar sürdürülüyor.
Kiraz Belediye Başkanı Saliha Şengül “ Hafta başından beri, İlçemizin eski köy yeni mahallelerinde yoğun kar yağışı oldu.
Buna bağlı olarak, yollar ulaşıma kapandı.
Kiraz belediyesine ve İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler yollarda çalışmalarına başlattılar. Dün açtığımız bazı yollar, Bugün tekrar yoğun kar yağışı nedeniyle kapandı. Bugünde İzmir valiliği karayolları ekipleri çalışmalarımıza katılarak dört koldan Kirazdaki yoları açmaya çalışıyoruz. İhtiyaç halinde vatandaşlarımız 0 (505) 2372473 numaralı telefondan Kiraz Belediyesi şantiyesine ulaşabilirler”dedi.

HABER: AYŞE AKYÜZ


Editör: Haber Merkezi