HABER:FARUK ÇARK
Törene İlçe Kaymakamı Emin Kaymak, Belediye Başkanı Saliha Özçınar, Garnizon Komutanı Nazmi Dinçer, Emniyet Müdürü Ömüray Bozkurt ve kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile mahalle mahalle muhtarları katıldı. Törenin ardından mahalle muhtarlarına Şehit Uzman Çavuş Özküçük Sosyal Tesislerinde kahvaltı verildi.

Burada konuşan Kiraz Kaymakamı Emin Kaymak şunları kaydetti, “Mahalle muhtarlarımız her zaman görevlerinin başından hazır ve nazırlar. Yönetim sistemimizin bizler için kamu bürokrasisinin muhatapları yani bu noktada, tabi muhtarlar o yörenin insanı oldukları için geçmişten gelen eleştirilerin muhalifleri, çeşitli olabiliyor. Ama bu demek değil ki, muhtar devletimizin kamunun daha geniş tabiriyle bir elemanı değildir. Bu sizlerin yasal yetkileriniz var. Sizlerin gelenekten gelen yetkileriniz var. Sizlerin toplum nezdinde bir itibarınız var. Benim sizlerden talebim bu itibarı daha da artırılarak devam ettirilmesi” dedi.
Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar da konuşmasında şu ifadelere yer verdi, “Bugünün anlam ve değerini bizlere tekrardan muhtarlar günü belirlenmesini sağlayan başta hükümetimize, Cumhurbaşkanımıza teşekkür etmek istiyoruz. En azından varlığını hissettirmesi bile çok güzel bir duygu. Biz, muhtarların her şeyde olduğunu biliyoruz. Ellerimiz ayağımız. Köylerimizde bizim haber alma noktalarımız. Köylerimizdeki problemlerin yansıtılma noktaları. Vatandaşın ilk muhatapları. Vatandaşlarla birebir olmak. Her köydeki vatandaşla tek tek görüşebiliyor olmanınız. Çok kutsal bir görev. Rabbim çıktığımız bu yolda hiç birimizi utandırmasın. Bu duygularla muhtarlar gününüzü kutluyorum.”

Editör: Haber Merkezi