Kiraz’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 89.yıldönümü olan 1 Eylül çeşitli etkinlikler kutlandı. 1 Eylül Kurtuluş Günü her yıl olduğu gibi bu sene de Şehit Birol Uysal Parkı’ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başladı.
Törenlere Kiraz Kaymakamı Alpaslan Yılmaz, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Serkan Şafak, Cumhuriyet Başsavcısı Vedat Küçük, Belediye Başkanı İsmet Korkmaz, Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, Milli Eğitim Müdürü Yunus Ergin, Tedaş İşletme Şefi Mesut Aybar, Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı Yusuf Kılınç, CHP İlçe Başkanı ve İl Genel Meclisi Üyesi Pilot Zeybek, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz, DP İlçe Başkanı Ferit Gökçe, DSP İlçe Başkanı Erkan Tek, ADD Kiraz Şube Başkanı Mustafa Duyar, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. 
Şehit Birol Uysal Parkı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreninin ardından belediye binası önünde kutlamalara devam edildi. Burada Belediye Başkanı İsmet Korkmaz günün anlam ve önemi ile ilgili yapmış olduğu konuşmada Kiraz’ın kurtuluşunun 89. yılını kutlamanın mutluluğunu yaşadığını dile getirerek, tüm vatandaşlara ve katılımcılara teşriflerinden dolayı teşekkür etti.
 Askeri bando ve efelerin gösterileri, halk oyunları gösterileri ve şiirler ile renklenen törenlerin ardından Kiraz’da faaliyet gösteren esnafların katılımlarıyla tören geçişi yapıldı. Kutlama töreni Cumhuriyet Parkı’nda düzenlenen çeşitli etkinliklerle devam etti.
Editör: Haber Merkezi