HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU
Başkan Özçınar, “Esnaflarımızı ruhsatlandırma konusunda bilgilendirme ve teşvik amaçlı girişimlerimiz sürmektedir. ” dedi.
CEZA YERİNE İKNA
Vatandaşların ve esnafın huzuru için çalışan Kiraz Belediyesi, ilçedeki kaçak işyerlerini yasalara uygun hale getirmek adına kontrol ve ruhsatlandırma faaliyetlerini sıklaştırdı. Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü bünyesinde, işletmelerin hizmet alanlarına göre denetim ekipleri oluşturuldu. Ceza işlemi uygulamak yerine, uzlaşı ve ikna yöntemiyle çözüme öncelik verildi. 
296 İŞYERİNE RUHSAT 
Sene başından bu yana hız verilen denetimlerde, ruhsatsız olduğu saptanan işletmelerin sahipleri yasal zorunlulukları hakkında bilgilendirildi, uyarılar yapıldı. Bu kapsamda Ocak 2015 - Ekim 2016 döneminde, hem kaçak olarak faaliyet gösteren hem de yeni açılan işletmeler dahil olmak üzere, toplam 296 işyerine ruhsat verildi. 2014 Yılında %41 olan İşyeri Ruhsatlandırma oranı Kasım-2016 itibari le %73 oranına yükselterek,%30luk bir artış sağlandı.
ÖZÇINAR “ESNAFI BİLGİLENDİRİYOR KOLAYLIK SAĞLIYORUZ
Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, “Kiraz’da toplam 1032 işyeri bulunmaktadır. Bu işletmelerin önemli bir kısmı ruhsatlı olsa da bizim hedefimiz, ruhsatsız ve kaçak işyeri oranını minimuma indirmek öncelikli hedefimiz. Bu hedefe, ceza aşamasına gelmeden ve kimsenin kapısına kilit vurmadan ilerlemek istiyoruz. Bilgilendirmeyle, yol göstererek, kolaylık sağlayarak bu konuda esnafımızın yanında olurken; onlardan da işbirliği yapmalarını, yasalara ve kurallara uygun şekilde çalışmalarını istiyoruz. Hem esnafımızın hem de halkımızın huzuru için kararlılıkla çalışmalarımızı sürdürecek, kaçak faaliyetlere geçit vermeyeceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi