Haber: Tolga KIZGIN

Yapımcılığını, EFA Medya Yapımcılık şirketinin sahibi, iş adamı Murat Barutçu’nun üstlendiği, yönetmenliğini Tayfuncan Demirtaş’ın yaptığı, 'Fısıltı El-Ruh' filminin çekimleri Kiraz’ın Karaman köyünde başladı.  Başrollerini Ebru Tobal, Enver Kurucan, Burcu Kutlutan ve Emrah Türkmen’in paylaştığı Fısıltı El-Ruh korku-gerilim türü uzun metrajlı sinema filmi Mayıs ayında vizyona girecek. Yaklaşık 120 salonda vizyona girmesi planlanan 100-110 dakikalık uzun metrajlı filmin gala gösteriminin, İzmir’de yapılacağı belirtildi.

Türkiye’de “Ruh” temalı ilk film

Son zamanlarda ülkemiz sinema sektöründe, korku furyası dendiğinde “Cin” temalı filmlerin sayısı oldukça fazla gözüküyor. Ama bu seferki film çok ayrı bir konuyu ele alacak. Fısıltı El-Ruh ile Türkiye’de ilk kez “Ruh” temalı bir film, beyaz perdede sinemaseverler ile buluşacak.

Köylülerden film setine büyük ilgi

Geçmişi yüzlerce yıl öncesine dayanan Küçük Menderes bozulmamış doğası, taş evleri ile son yıllarda Türkiye’de sinema, dizi, reklam ve belgesel çekimleri için doğal plato haline geldi. 2012 yılında çekilen sinema filmi “Pazarları Hiç Sevmem”,  yine 2012 yılında yayınlanan televizyon dizisi “Tatar Ramazan” , Çağan Irmak’ın 2014 yılında yönetmenliğini üstlendiği “Unutursam Fısılda”, TRT 1 ekranlarında her hafta izleyici ile buluşan “Yeşil Deniz” dizisi ile Ödemiş, sektörün öne çıkan mekânlarından biri oldu. Türk yönetmen ve yapımcılar son yıllarda, onlarca yapıma ev sahipliği yapmış İstanbul ve Muğla’nın dışına çıkarak farklı mekânları keşfetmeye başladı. Kiraz’da, Ödemiş’in ardından sinema sektörü ile buluştu. Gece sahnelerinin ağırlıklı olduğu Fısıltı El-Ruh filminin çekimlerini Karamanlı köylüler ve çocuklar büyük ilgi ile geç saatlere kadar takip ettiler.

Filmin konusu “İki dinin laneti”

Araştırmalara dayanılarak, hikâyesinin Mısır medeniyetine kadar uzanan filmin senaryosu, gerçek hayatta yaşanmış 9 olaydan derlenerek hazırlandığı ifade edildi.

Firevun ve Hazreti Musa döneminden günümüze uzanan bir batıl inancı konu alan korku-gerilim filminde iki ayrı dinden olan kadın ve erkeğin doğan çocuklarının lanetlenmesi, filmin ana teması olacak. Film, 1993 ve 2011 yılında yaşanan birden fazla gerçek olaydan esinlenerek hikayeye yansıtıldı. İplik gömü köyünde bir annenin doğumundan dünyaya gelen iki çocuğun lanetli olduğuna inanılır. İlk doğan çocuk, gizemli bir şekilde ölür. İkinci doğan çocuk olan Yeşim Uludağ(Melis) dünyaya tutunmaya çalışır. 20 yaşını dolduran Melis, hiç iyi şeyler yaşamaz, gördükleri her saniye canını yakmaya başlar ve ölmek ister. Yeni tanıştığı insanlar ise, onu sürekli şaşırtıp tehlikeye atar. Melis’in annesi ve filmde Enver Kurucan’ın canlandırdığı “Metin hoca” karakterinin yaptığı yanlışlar yüzünden, birden fazla insanın acı çekerek ölmesi sonucu, olaylar iyice karışır. Büyük bir lanet doğar. Fısıltı El-Ruh izleyicilerini beyaz perdede heyecan dolu ve beklenmedik olaylara tanık edecek.


 

Editör: Haber Merkezi