İzmir’in Kiraz ilçesinde Kürdistan yazılı tişört giyerek paylaşımda bulunan şahsın dükkânına Türk Bayrakları asılarak dükkânı kapattırıldı. Kiraz’da 6 ay önce börek dükkânı açan L.D’ nin Kürdistan yazılı tişört giymesi ve sosyal medya üzerinden “Kürdistan sporcuları” diye paylaşımda bulunması Kiraz halkını ayağa kaldırdı.

"Hem Kiraz’da yaşayan, Kiraz halkından ekmek yiyen, hemde PKK bölücü örgütünün propagandasını yapan kişilerin Kiraz’da işi yok"  diyen halk, L.D.’nin dükkanına yürüyerek dükkanı kapattırdılar, dükkanı Türk Bayrakları ile donattılar. İzmir Büyükşehir Belediyesi Ak Parti Meclis Üyesi Özcan Kaymak ve Ak Parti Kiraz Gençlik Kolları Türk Bayrakları ile dükkana gelerek tepkilerini gösterdiler.

Ak Parti Kiraz Gençlik Kolları Başkanı Erman Aktaş, “ Vatan toprağımızı bölmeye çalışan her kim olursa olsun karşısındayız. Hem bizim ilçemizde yaşayacak, para kazanacak sonrada PKK propagandası yapacak. Bu vatan toprakları kolay kazanılmadı onun gibilere de bırakmayacağız. Bu ve bunun gibiler bu vatan topraklarını terk etsinler. Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır. Tek bayrak ve tek vatan var TÜRKİYE bilmezlerse bedelini ağır öderler.”
L.D., Kiraz İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde alınan ifadesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 

 

 

Editör: Haber Merkezi