Haber: Tolga KIZGIN

Kiraz’da dün akşam saat 19.00’da başlayan yoğun kar yağışı, köy yollarının kapanmasına neden oldu. Sırımlı, Olgunlar, Örencik, Zeybekler, Taşlıyatak, Cevizli ve Bahçearası mahallelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle, 6 kişi araçlarıyla yolda mahsur kaldı. Akşam saat 18.30 sıralarında başlayan kar yağışı gece 03.00’a kadar etkisini sürdürdü. Bir süre kendi imkânlarıyla ilerlemeye çalışan vatandaşlar, sonuç alamayınca Kiraz Belediyesi’ne ulaşarak yardım istedi.

Çalışmalar devam ediyor

Yetkilerden alınan son bilgilere göre, dün akşam saat 21.00 sıralarında başlayan yol açma çalışmaları 30 kişiden oluşan bir ekiple aralıksız sürdürülüyor. Kiraz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne ekipler şu sıralar, yolları kapanan Sarısu(Ozan) Mahallesine doğru hareket ediyor.  

Koah hastası bir kişi hastaneye ulaştırıldı

Ekipler, tarafından gece boyu süren çalışmalar sonucu Sırımlı, Olgunlar, Örencik zeybekler Taşlıyatak, İğdeli bağlantı yolu ulaşıma açıldı. Aynı zamanda Cevizli Mahallesi’nde koah hastası olduğu öğrenilen bir kişi Kiraz Belediye’ne ait hasta taşıma ambulansı ile hastaneye ulaştırıldı.

Kar yağışının bugün daha da artması bekleniyor

Bazı yerlerde kar kalınlığı yaklaşık 30 cm’yi bulurken, kar yağışının bugün daha da artması bekleniyor. Yetkililer oluşabilecek tüm olumsuzluklara karşı, önlem aldıklarını ve müdahale için hazırda beklediklerini belirttiler. 

Editör: Haber Merkezi