HABER: GAMZE ONAN


Ödemiş’in Bademli Mahallesi'nde bu yıl 46.cısı düzenlenen Kiraz ve 13.  Fidancılık Festivali renkli görüntülerle kutlandı. İlçenin Emirli Mahallesinden festivale gelen kadınlı ve erkekli gruptan tahminen 50-55 yaşındaki Kadriye Yüksel adındaki bir nine, mahallelilerinin tezahüratı ile ortaya çıkarak,  bir güzel döktürüp, adeta festivale ağırlığını koydu.  

46. sı düzenlenen Kiraz Festivali ile 13. Fidancılık Festivali Bademli deresi festival alanında coşku ile kutlandı. Festivale İzmir Milletvekillerinden Nesrin Ulema, Rıfat Sait, Belediye Başkanı Mahmut Badem, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, İlçe Müdürü İbrahim Altıntaş, Ak Parti Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bademli Belediye eski Başkanı ve eski Fidancılık Kooperatif Başkanı Mustafa Başer “Devletimizin Tarım Bakanlığı Kooperatifimize Dalaman’da 5 bin dönümlük arazi verdi. Üreticiler adına teşekkür ederiz. Burada damızlık meyve üretimi yaparak kooperatifimizi daha geniş imkanlara kavuşturmanın mutluluğunu yaşayacağız.“

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem yaptığı konuşmada “Yaklaşık yarım asırdır düzenlenen Kiraz Festivallerinin 46.sını düzenlemekten mutluluk duymaktayız. Meyve festivallerinin günümüzde çok değerli olmadığı zamanlardayız. Bu nedenle Kiraz festivalleri bizim için önem taşıyor. 13 yıldır da Fidancılık Festivalleri düzenleniyor. Bunun devamını getirmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Buraya gelen tüm vatandaşlarımıza teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum“ dedi.

İzmir Ak Parti Milletvekili Nesrin Ulema “ Emek gösteren herkese teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü siz değerli üreticilerimize yapmak istiyorum. Değerli belediye başkanımız söyledi o verimli arazileri suyla buluşturamazsanız hiç bir verim alamazsınız. Ürüne dönüştüremezsiniz.  Ama çiftçinin suya ulaşması için devlet olarak ne yapmanız gerekir. Devlet olarak barajları göletleri yapmanız gerekir ki elektrik faturasının dışında ucuz bir şekilde toprağını, ürününü su ile buluştursun. İşte bu bölgede, sadece İzmir’de 3 milyar liralık gölet ve baraj yatırımı gerçekleştirdik.“

Kiraz ve Fidan Üreticileri Ödüllerine Kavuştu

Festivalden önce Kiraz ve Fidan üreticileri arasında düzenlenen yarışmada, derece alan üreticilere çeşitli ödüller verildi. Kiraz üreticilerinden 1.liği Ahmet Algın, 2.liği Nurettin Küçükten, 3.lüğü de Şerif Demirli aldı. Fidancılık dalında ise, 1.liği Savaş Girgin, 2.liği Ali Rıza Bıyık, 3.lüğü de Urtimur Fidancılık aldı.

Kiraz Kraliçesi Ödemiş’ten

Festivalde bir de Kiraz kraliçesi seçildi. Kraliçe 22 yaşındaki Ödemişli Kübra Çiftçi oldu. Yüksekokul mezunu olan 22 yaşındaki Kübra Çiftçi, bir altın ve bir de altın kolye ödülünü İzmir Milletvekili Nesrin Ulema’nın elinden aldı. Efelerin oyunlarından sonra, sahneye Pınar Dilşeker, Popstar Armağan ve Ankaralı Hadise çıkarak festivale katılanları coşturdu.

Editör: Haber Merkezi