HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU
 Düzenlenen törenlere, Kiraz Kaymakamı Mustafa Akgün, Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, Kiraz Jandarma Komutanı j. Asb.Kd. Bçvş. Nazmi Dinçer, daire amirleri, vatandaşlar katıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşma Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar tarafından yapıldı. Özçınar ; “1 Eylül tarihi sadece Kiraz’ın kurtuluşa erdiği bir gün değil, aynı zamanda Küçük Menderes havzasında kurtuluş esenliğe kavuştuğu son derece anlamlı ve önemli bir gündür.

“Ordular! İlk hedefiniz Akdeniz’dir, ileri!” komutu ile harekete geçen kahraman ordularımız, Kiraz’a girerek bağımsızlık yolundaki büyük bir engeli daha aşmışlar ve vatanımızı işgalden arındırmışlardır. Bu vesileyle, Kiraz’ı işgalden kurtararak vatanımızın kurtuluşu için yüreğini, canını, kanını ortaya koyan İstiklal Savaşı kahramanlarımızın her birini rahmet ve şükranla anıyorum. Kiraz’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum “dedi.

Daha sonra, kurtuluş etkinlikleri kapsamında İsa Bey Camii'nde Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerin ruhlarına mevlit okutulup lokma döküldü.

 Kurtuluş etkinliği kapsamında yapılacak eğlenceler  iptal edildi

 Kiraz'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü nedeniyle düzenlenecek etkinlikler yaşanan olaylar nedeniyle ve olaylarda şehit olanların anısına eğlenceler iptal edildi.

Kiraz Belediyesi tarafından Hüseyin Sarı Orta Okulu önünden Şehit Birol Uysal Parkı’na kadar Düşman İşgalinden Kurtuluş yürüyüşü yapılacak.

Editör: Haber Merkezi