NAZİF HARUPÇU

 Kiraz Belediyesi bu sene ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. Yılı nedeniyle bir dizi etkinlikler düzenleyecek.Kiraz’da 92. Kurtuluş coşkusu 31 Ağustos Pazar günü Saat 12.30’da İsa Bey Camii’nde ve işgalciler tarafından bir grup vatandaşın yakılarak şehit edildiği Umurlu köyündeki Camii de Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehit ve gaziler için mevlit okutulacak.

Kurtuluş günü olan 1 Eylül tarihinde program saat 11.00’de başlayacak ve Belediye önünden oluşturulacak kortej ile Şehit Birol Uysal parkına kadar yürüyüş gerçekleştirilecek. Burada bulunan Atatürk anıtına çelenk sunulduktan sonra, Belediye başkanı Saliha Özçınar Şengül günün anlam ve önemini belirten konuşma yapacak.Ardından Halk oyunları gösterilerinde Tire Halk Eğitim merkezi folklor oyunları sahneleyecek. Anma programına Ödemiş ve Nazilli’den efeler de katılacaklar. Saat 13.00’te de toplu sünnet şöleni gerçekleştirilecek.

Kurtuluş etkinlikleri kapsamında 1 Eylül Pazartesi günü saat 21.00’deMustafa Kemal Atatürk Rekreasyon alanında düzenlenecek konserde Hüsnü Şenlendirici ve Mehmet Erdem sahne alacak.Konser sonrası Havai fişek gösterileri ile anma etkinlikleri son bulacak.

 

  
Editör: Haber Merkezi