Haber: Tolga Kızgın / Engin Şahin

Kiraz Belediyesi Düğün Salonunda yapılan Ak Parti Kiraz İlçe Danışma Kurulu toplantısına, Ak Parti İzmir İl Başkan Yardımcıları Timur Bircan ve Mehmet Tozlu, Kiraz İlçe Başkanı Mehmet Emin Avşar, Ödemiş İlçe Başkanı Halil Demir, Kiraz Ak Parti yönetim kurulu üyeleri, Kiraz İlçe Kadın Kolları, İlçe Gençlik Kolları, partililer katıldı. İlçe divan, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Divan kurulunda, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Timur Bircan,  
Ak Parti İlçe Başkanı Halil Demir, Kiraz Gençlik Kolları yönetiminden Yücel Topal, yönetim kurulu üyesi Mehmet Alcı ve kadın kollarından Şengül Palakçı yer aldı. Divan Başkanlığını Ak Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Timur Bircan yaptı. Yapılan toplantıda, ilçenin sorunları görüşülerek istişarede bulunuldu.

Ak Parti Kiraz İlçe Başkanı M. Emin Avşar,” Köy köy, mahalle mahalle…”

Açılış konuşmasını Ak Parti Kiraz İlçe Başkanı Mehmet Emin Avşar yaparak, “ Bütün kurmuş olduğumuz Ak kadroların sayesinde, köy köy, mahalle mahalle halkımızla buluşarak herkesin sorunlarını dinledik, Belediyemizin ve teşkilatımızın yapmış olduğğu hizmetleri anlattık. Ak Parti iktidardan düştükten sonra, 4,5 ay gibi kısa bir süre içerisinde, Türkiye üzerinde oynanan oyunları milletimize aktardık. Türkiye, 4,5 ayda ekonomik olarak, 2002 öncesine çekilmek istendiğini gördü. %5 olan faizler 4,5 ayda %15e çıktı. Bunu milletimize anlattık. İstikrar sürmeseydi %50lere yükselip, bölgemizde kimi vatandaşlar ev, araba, hayvanlarını ve diğer gayrimenkullerini satarak, ekonomik olarak gücü azalacaktı. Bu Kirazlıların başarısıdır. “

Avşar, “Artık Kiraz sınıf atlayacaktır”

“Ak Parti iktidarı devam ettiği sürece, Kiraz-İzmir çevreyolu, Kiraz’a devlet hastanesi ve 2 yıllık yüksek okulun Kiraz’a kazandırılmasının sözünü sayın Bakanımız Sayın Binali Yıldırdım aldık. Binali Yıldırım bu çalışmaları Kiraz’a “Yıldırım Hızıyla” yapacağını söyledi. Kiraz halkı Ak Parti’yi İzmir’de birinci parti yapmakla beraber, kendimizle gurur duyuyoruz. Bundan sonra Ak Parti’den daha fazlasını alacağız. Biz bunun sözünü milletvekillerimizden, il başkanlarımızdan aldık. Artık Kiraz sınıf atlayacaktır.”

İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Kaymak, “Yolu doğru olanın, yükü ağır olur”

‘Yolu doğru olanın yükü ağır olur’ diyerek sözlerine başlayan Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Özcan Kaymak, “ İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, milletimize hizmet yapmak yerine, İzmir’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel başkanı gibi siyaset yapıyor. Kiraz halkının çoğunluğu köylerde. Zor şartlar altında vatandaşlarımız ulaşımlarını sağlıyorlar. Kiraz’da 1 metrekare parke taşı döşenmemiş yollar var. Yasanın getirdiği bir çok zorluk var fakat yasanın getirdiği çok büyük bir güçte var. İBB ‘17 metreye kadar olan yolları biz yapacağız’ diyor. Kiraz’da 17 metre olan yol yok.”

“Amaç, hizmet yapmamaktır”

“Amaç, hizmet yapmamaktır. Hele ki Ak Parti’yi yıllardır bağrına basmış bir Kiraz var. Ondan dolayı Kiraz’a hizmet yapılmıyor. Ama Kiraz’ın arkasında Ak Parti var. Şemsiler mahallesinde İBB’ye ait, arıtma tesisi var çalıştırılmıyor.”

“Çöp faturası bize kesildi”

“Ödemiş İlçe Başkanı Halil Demir ve Belediye Başkanı Mahmut Badem, ‘Çöp’ konusu ile ilgili büyük sıkıntılar yaşadılar. Ödemiş, çöp konusunda mücadele verdi. Ancak, fatura bize kesildi. Şu anda Büyükşehir’in çöpleri Kiraz’a dökülmeye başlandı. Tırların içerisinde yanıcı maddeler herhangi bir şekilde çıkacak bir kıvılcımla faciaya neden olur. Yakınında yaşayan insanlar var. Mevzuatları inceliyoruz”

Tozlu, Kiraz’ın, Ak Parti’ye sağladığı katkı”

Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Mehmet Tozlu, “ Kiraz’ın Ak Parti’ye sağladığı katkıyı, 1 Kasım seçimlerinde gösterilen performansla kanıtlandı. Bizleri yüreklendirip daha da güzel günlere taşıyacağınızın mesajlarını verdiniz. İlçe Divan Toplantılarının asıl amacı yapılan icraatları arkadaşlarımıza en iyi şekilde aktarmak ve hata var ise düzeltmektir. 1 Kasım seçilerinde İzmir’de en başarılı ilçe Ak Parti için Kiraz oldu. Bunu gururla söylüyorum. Teşkilatımızın gösterdiği başarı, bizi gururlandırdı.”

“Yapılacak icraatlar milletimizi güçlendirecek”

“Bundan sonra teşkilatlarımız kesinlikle, genel merkezimizin ve il başkanlığımızın gösterdiği açıklamaları, hükümetimizin, seçimlerde gösterdiği seçim beyannamelerini yakından takip etmelidir. 1 Ocak’tan itibaren asgari ücret 1300 lira olarak sabitlenecek. Verdiğimiz sözün birini gerçekleştirmiş olacağız. Taşeron işçilerle ilgili sorunlar çözülmüş olacak.13 yıldır yapılan çalışmalarla biz devleti güçlendirdik. Bundan sonra Ak Parti’nin yapacak olduğu tüm icraatlar milletimizi güçlendirecek. Bunları halka anlatan kesimlerde biz olacağız” dedi.  

 

Editör: Haber Merkezi