Okulun konferans salonunda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç katıldı. Kiraz Müftülüğü’nün de desteklediği konferansa Ödemiş İlçe müftüsü Mustafa Bilgiç’in yanı sıra, Kiraz İlçe Müftüsü Yakup Şener, Kiraz Milli Eğitim Şube Müdürü  Yakup Çakır, öğretmenler ve yaklaşık 400 öğrenci katıldı.

 HİCRET OLMASAYDI İSLAM MEDENİYETİ KURULAMAZDI

 Öğrencilerin ilahiler okumasının ardından kürsüye çıkan Mustafa Bilgiç şunları kaydetti, “Peygamberimizin Mekke’den Medine’ye hicret etmesinin arka planında medeniyet kurma vardı. Hicret; Allah’a ve O’nun kutlu elçisi rahmet peygamberine gönülden bağlılığın bir ifadesi, dostluğa, kardeşliğe, medeniyete, ilme ve irfana açılan yolculuğun hikâyesidir. Hicret olmasaydı İslam Medeniyeti kurulamazdı. Hicret demek; yenilenmektir, değişimdir, tazelenmektir. Hayatta her şey değişim ve oluşum halindedir. Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir. Kur’an bize her şeyin değişim ve oluşum halinde olduğunu bildirmektedir” dedi.

 MİLLETİMİZ, MUHABBETİ PAYLAŞMAYA DEVAM ETMEKTEDİR

 Aşure’nin ise paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesi olduğunu hatırlatan Bilgiç, “Aşurenin bu değişmeceli anlamı toplumumuz için bugün her zamankinden daha fazla önem taşımaktadır. Milletimiz, asırlardır sürdürdüğü gelenekle bugün de, ‘farklılıkların ahenk içindeki ortak tada katkı sağlamaları’, ‘birlik’ gibi kültürümüzün özünde hep var olan güzellikleri devam ettirme bilinci ile birbirinden farklı tatları aynı kazanda kaynatıp, aşure aşı yapmaya, birlikte yaşamanın sembolünü tadarken muhabbeti paylaşmaya devam etmektedir” şeklinde konuştu. 

Konferansın sonunda günün anısına Mustafa Bilgiç’e okul Müdürü İsmail Acar tarafından çiçek takdimi yapıldı.

Editör: Haber Merkezi