Kiraz-Haliller Göleti ve Sulaması Hizmete açılıyor

Kiraz (Haliller), Torbalı-(Karakızlar), Aliağa (Çıtak), Bergama (Yukarıkırıklar) ve Dikili (Harput) Gölet ve sulamaları Pazar günü,  Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun katılımı ile açılacak.
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce İzmir'e inşa edilen yaklaşık 42 milyon liralık yatırım maliyetli 5 tesisin, pazar günü törenle açılacak.
İzmir'de hizmete alınacak Kiraz-Haliller Göleti ve Sulaması, Aliağa-Çıtak Göleti ve Sulaması, Dikili-Harputlu Göleti Sulaması, Torbalı-Karakızlar Göleti ve Sulaması, Bergama-Yukarıkırıklar Göleti ve tesisleriyle birlikte 9 bin 640 dekar zirai alan, modern sulama sistemine kavuşacak.
Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan açıklamada, DSİ tarafından İzmir'de inşa edilen ve toplam yatırım maliyeti yaklaşık 42 milyon lira olan 5 tesisin de aralarında bulunduğu Türkiye genelinde hayata geçirilen 114 tesisin açılışı gerçekleşecek.  Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun pazar günü Balıkesir'de düzenleyeceği toplu açılış merasimiyle hizmete alınacağı ifade edildi.

 Haber: Nazif HARUPÇU

Editör: Haber Merkezi