Kiraz’ın Haliler Mahallesi, Haliler Ortaokulu öğrencisi İbrahim Koç’un TEOG sınavlarından göstermiş olduğu başarı Mahallede büyük bir sevinç yaşanmasına neden oldu. 5 yıl öncesinde temelleri atılan bu başarı öyküsünde Kiraz İlçe Milli eğitim müdürlüğünün, Kiraz Kaymakamlığının büyük katkı sağlamış. Okul yetkililerince düzenlenen sitemle öğrenciler başarıya ulaştırılıyor. Okulda verilen ücretsiz TEOG kursları da bu başarıda ki katkı payı azımsanamayacak kadar etkili oldu. Her geçen gün yükselen bir eğitim kalitesiyle öğrencilerin başarısı artıyor. Okul da eğitim gören öğrenciler öğretmenleri tarafından grup çalışması yaptırılıyor. Bu gruplardan 3-5 öğrenci seçilip başkan yapılıyor. Günlük verilen ödevler bu öğrencilerin kontrolünden geçtikten sonra öğretmenler tarafından kontrol ediliyor. Sıkı bir çalışmanın sonucunda da başarı geliyor.

 TEOG başarısını düzenli çalışmaya borçlu olduğunu belirten İbrahim Koç “Böyle bir birincilik benim için çok güzel oldu. Bu başarımda öğretmen ve Okul müdürümün büyük emeği var. Derslerime genel tekrar ve test ağırlıklı hazırladım.  Sınav yaklaşırken genel tekrar yapıp test çözümledim. Ben öncelikle ilkokuldan beri dersi derste dinleyerek ve eve geldiğimde derslerimi tekrarlayarak ve test çözerek, alıştırma yaparak çalıştım. Öncelikle heyecanlarını yensinler. Heyecan bildiğimizi de unutmamızı sağlıyor. Bol Bol test çözmelerini tavsiye ederim. Böylelikle test soru tiplerini öğrenerek daha kolay soruları yanıtlayabiliyoruz. Bu sınava hazırlanırken öğretmenlerim adeta özel okulda okuyormuşum gibi eğitim ve öğretim imkânı sağladılar. Ailemde bu zorlu süreçte benimle sürekli ilgi gösterdi. Her gün ne işleyeceğimizi soruyorlar. TEOG sınavlarına hazırlanırken her öğrenci gibi bende dershaneye gidiyorum. Bunun bana faydası çok fazla, çünkü dershanede konular biraz daha önden ilerliyor. Böylece okulda aynı konuları işlerken tekrarlama şansım oluyor. Okulda teog etütleri yapıyoruz. Bu da başarımın artmasına neden oluyor.”

 İbrahim’in öğrenmeye meraklı bir çocuk olduğunu, okula başlamadan kendilerine merak ettiği ne varsa sorduğunu belirten Baba İsmail Koç “Oğlumun kazanmış olduğu başarı beni ve ailemi çok mutlu etti. Çocukken bize çok sorular sorardı. Her şeyi merak ederdi. Ben çiftçilikle uğraş veriyorum. İbrahim’e işlerimde asla yardım ettirmiyorum. Her gün kendisi 100’er tane soru çözüyordu. Bu başarısına düzenli olarak çalışmasına bağlıyorum.”

 Oğlunun böyle bir başarıyı elde edebileceğini ummadığını belirten Anne Zülfiye Koç “Oğlumun bu kadar başarılı olacağını düşünemiyordum. Ama çok meraklı bir çocuktu. Ben bir anne olarak bu çok güzel bir duygu, çok mutlu oldum. Tüm anne ve babaların böyle bir duyguyu yaşamalarını temenni ediyorum.”

Bu başarının bir tesadüf olmadığını belirten Okul Aile Birliği Başkanı ve Haliler Köyü Muhtarı Metin Şimşek “Köyümüz kiraza 11 kilometre uzaklıkta olup gelişmiş bir köydür. Okulumuz da öğretmenlerimi ailelerimizle birlikte adeta bir aile gibi çalışıyoruz. Herhangi bir sorun karşısında birlikte çözüm buluyoruz. Okulumuzda eğitim gören öğrencilerimiz 5-6 seneden beri 79 tane Anadolu öğretmen, Sağlık Meslek Lisesini kazandılar. Benim kendi kızımda buradan Anadolu lisesini kazandı. Okulumuzda zaman zaman zorluklar yaşadık öğrencilerimiz yeri geldi konteynırlar da eğitim gördüler. Bu sorunumuzu kaymakamımıza, Kiraz İlçe Milli eğitime, İl Milli eğitime bildirdik. Bakanlığımızda sorunumuzu çözdü. Okulumuzda hala ufak tefek sorunlarımız var. Bahçe düzenlemeleri gibi ben inanıyorum İlçe milli eğitim müdürümüz bu sorunu yakın zamanda çözüme kavuşturacaktır. İbrahim’in bu başarısı bir tesadüf değil. Bizim yılardır beklediğimiz başarıdır. Öğretmenlerimizin burada bir çapası hedefi var. Köyümüzden böyle başarılı öğrencilerin çıkması bizi gururlandırdı.”

 Torunun bu başarısından çok mutlu olduklarını belirterek bu başarının daha da büyük başarılar getireceğine inandıklarını belirten Dede ve Babaanne şöyle konuştular: Dede İbrahim Koç “Torunumla büyük onur duyuyorum. Bu başarılarının daha da büyük başarılar getireceğini düşünüyorum.”

 Babaanne Fadime Koç “Torunum İbrahim’in başarısı bizi çok mutlu etti. Çocukken de bizlere çeşitli sorular sorardı. Öğrenmeye meraklı bir çocuktu.”

Editör: Haber Merkezi