HABER:SÜLEYMAN GÜLEROĞLU
Ödemiş Belediyesi tarafından organize edilen 48.Kiraz ve 15. Meyve Fidanı Festivali Bademli Festival alanında yapıldı.
Ödemiş'te yapılan 48'inci Kiraz ve 15'inci Meyve Fidanı Festivali'ne Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Belediye Başkanı Yardımcısı İsmail Dadal, Ödemiş İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Mustafa Hüyüktepe, AK Partili ve MHP’li  belediye meclis üyeleri, daire müdürleri, muhtarlar, Bademli ve Ödemiş’ten davetliler katıldı Program saygı duruşu İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi ve Ak Parti İzmir Milletvekilleri ’nin gönderdiği kutlama mesajları da okundu ve 50.Yıl Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı halk oyunu ile başladı.  

Programda ilk konuşmayı Ödemiş Belediye Başkan vekili Selahattin Kundak yaptı. Kundak, Bademli ‘nin ülkenin fidan ihtiyacının karşılanmasında önemli bir yeri var. Bademli Barajı'nın da bölgeye büyük katkısı var. Pirinççi ve Kemenler Mahalleleri de bu barajdan yararlanıyor.”
Daha sonra konuşan Yeşil Bademli Koop. Başkanı Gülşen Görken, “Yeşil Bademli Kooperatifi 2011 yılda kuruldu kooperatifimiz şu an 136 ortağa ulaştı. Kooperatifimizde şu an 600 M2 lik bir soğuk hava deposu var Tarım Bakanlığımızın %50 lik hibesiyle kurulan bir soğuk hava deposu, kendilerine buradan teşekkür ediyorum. Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözünden bahsetmek istiyorum “Kooperatiflerde temel amaç kar değil, işbirliği ve dayanışmadır.”
Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, “ Bademliyi anlatmaya gerek yok Bademli anlatılmaz yaşanır. Burada yaşayanlar 365 gün üretim yaparlar, çalışkandırlar ve bu çalışkanlıkları bütün Türkiye’de bilir Türkiye’nin neredeyse yarı Fidan üretimi burada bu verimli topraklarda yapılıyor. Bunu da gerçekleştiren siz üretken Beldenin insanlarısınız bu kadar çalışkanlık içerisinde yılda birkaç günde bir festival havası içerisinde eğlenmek ve moral kazanmak motive olmakta sizlerin en doğal hakkı işte bu hakkı 48 yıldır Kiraz festivali 15 yıldır Meyve Fidanı festivali altında sürdürüyorsunuz. Ben burada 2 yıldır sizin festival coşkusunu yaşıyorum İlçe Kaymakamı olarak ilçemde böylesi güzel bir Beldeye ve insanlara Sahip olmaktan onlarla birlikte olmaktan mutluluk ve gurur duyuyorum.”
Konuşmaların ardından program Grup Mecaz, Türk Halk Müziği Sanatçısı Vildan Turan O ses Türkiye yarışmacısı Melis Kar ve Türk Sanat Müziği Sanatçısı Mehsem Özşimişir ve Hacer Özil’in seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarla devam etti.
Festivalde "kiraz güzeli" seçimi yapıldı. Meyve üreticilerine de ödüller verildi.
Kiraz Kraliçesi yarışmasında Yade Baturay birinci oldu. Simge Meşe ikinci, Tuğçe Neriman Düzce de üçüncü Kiraz Güzeli oldu. "En iyi kiraz üreticisi" yarışmasında birinciliği Mehmet Kavcı elde etti, "en iyi fidan üreticisi" yarışmasında ise Mehmet Kavcı birincilik kazandı.







Editör: Haber Merkezi